İslam Memiş, borsa yatırımcısına tarih verdi: En çok kazandıracak 3 hisseyi açıkladı

İslam Memiş, borsa yatırımcısına tarih verdi: En çok kazandıracak 3 hisseyi açıkladı
Gün içerisinde sert bir düşüşle BIST100 endeksi 7 bin 842 puan ile kapanış gerçekleştirirken, Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, borsadan alım yapmak için doğru zamanın geldiğini belirterek yatırımcılara en çok yükselecek 3 hisse tüyosu verdi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), 17 Ekim itibarıyla Borsa İstanbul'da kayıtlı yatırımcı sayısının 8 milyonu geçtiğini açıklarken, İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerilim nedeniyle borsalardaki alabora tüm hızıyla devam ediyor.

Günü sert şekilde satıcılı kapatan BIST100 endeksi, yüzde 3,36'lık düşüşle 7 bin 842 puandan kapanış gerçekleştirdi. Borsada yer alan acemi yatırımcı sayısının yükselmesi sonrası piyasalarda büyük bir panik yaşanırken, finans piyasalarının uzman ismi İslam Memiş'ten borsa yatırımcısına kritik bir uyarı geldi.

"AYLARDIR BEKLENEN FIRSAT NİHAYET GELDİ"

Geçtiğimiz haftalarda borsada bir düşüş yaşanacağını iddia eden ve alım fırsatı için beklemede kalınmasını tavsiye eden Memiş, bugün itibarıyla ilk işlemler için fırsat kapısının aralandığını duyurdu. 8 bin 500 puanın üstünü gören endekste yaşanan sert düşüşlerin cazip bir fırsat sunduğunu aktaran uzman isim, şu ifadelerle yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu:

"Aylardır söylediğim gibi, piyasalarda kazanç sağlamak önemli bir sabır işidir. Yapılması gereken ilk hamle ise alırken kazanmaktır. ısrarla 8 bin 500 puandan borsaya giriş yapılmaması konusunda uyarılarım olmuştu. Yaşanan jeopolitik krizler ve beraberinde gelen panik satışları ile birlikte borsa yeniden son haftaların diplerini gördü.

Hep söylediğim gibi tek bir seferde alım yapmayacağız. İşte ilk hamlemiz için doğru zaman geldi. Şu anda borsaya ayıracağımız birikimin yüzde 25'i ile alım yapmak isabetli olacaktır. Şahsen ben az önce kendi işlemleri gerçekleştirdim ve elimdeki birikimin yüzde 25'i ile hisse senetlerimi aldım.

Bana sorarsanız bu düşüş bir miktar daha devam edecektir ve hep söylediğim gibi 7 bin 500 noktasına tekrar gelinecek. Buralardan yeni alımlar yapıp, yılın geri kalan bölümünde ve özellikle 2024 içerisinde çok önemli kazançları cebimize koyacağız. Dünyanın gittiği istikamete bakılırsa, finansal okuryazarlığınızı geliştirmek zorundasınız. Acemice hatalar yapma şansınız yok. Elinizdeki birikimi korumak herkes için bir zorunluluk.

EN ÇOK KAZANDIRACAK HİSSE SENETLERİNİ AÇIKLADI

Hep söylediğim gibi piyasalarda uzun süredir işlem gören, mali tablolarını inceleyebileceğiniz ve kurumsal niteliklere sahip olan şirketlerden alım gerçekleştireceğiz.

Bana sürekli hangi hisse senetlerinden alım gerçekleştirilmesi gerektiğini soruyorsunuz. Bu sorunun cevabı çok açık. Şu anda borsada işlem gören savunma sanayi, teknoloji ve gıda şirketlerinden alım yapmak, enflasyon karşısında en büyük getiriyi sağlayacaktır.

Sepet kültürünü kavramak oldukça önemli. Tek seferde tüm birikimimizi aynı yatırım aracına yatırmak, geri dönüşü mümkün olmayacak zararlarla sonuçlanabilir. Borsa tarafında bugün itibarıyla yapacağımız yüzde 25'lik hamleleri, çok kısa sürede yenileri ile destekleyeceğiz ve profesyonel bir yatırımcı gibi aldığımız hisse senetlerini unutmaya başlayacağız.

Şu şartlar altında al-sat yaparak kazanç sağlamak mümkün değil. Piyasalarda çok ani düşüşler ve yükselişler, kestirilemeyen ralliler görülecektir. Ters ayakta yakalanmamak için beklemek ve uzun vadeli yatırımcı olmak, bizi doğrudan büyük bir getiriye götürmek için yeterli olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar