İslam Memiş, altın yatırımcılarını uyardı! "İddiamın arkasındayım" deyip açıkladı

İslam Memiş, altın yatırımcılarını uyardı! "İddiamın arkasındayım" deyip açıkladı
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına yeni uyarılarda bulundu. Memiş, "Gram altın TL dolardan güç alıyor. İddiamın arkasındayım. 1000 altında gram altın almak biraz zor gibi duruyor" dedi.

İSLAM MEMİŞ, ALTIN YATIRIMCILARINI UYARDI!

Altın fiyatlarındaki düşüş devam ederken, İslam Memiş dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş, "Benim iddiam 1 Eylül itibarıyla 1000 altında gram altın almanız çok zordu. Ekranlarda 985 lira görmeniz lazım ki, bankalardan aldığınız altın da 1000 ya da altından alınsın.985 ekranda görünmeden ne banka ne kuyumcudan 1000 altında gram altın almak imkansız olacaktır. Gram altın TL dolardan güç alıyor. İddiamın arkasındayım. 1000 altında gram altın almak biraz zor gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

ALTINDA GERİLEME

Öte yandan yükselişle başlayan dolar endeksi perşembe günü 109.977’yi aşarak 20 yılın zirvesine çıktı. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise perşembe günü yüzde 3.295’i aşarak 21 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyeyi test etti. Tahvil faizi ve dolar endeksindeki sert yükselişin etkisiyle birlikte altın fiyatlarında baskı arttı. Yatırımcıların dolara yönelmesiyle birlikte altın piyasasından çıkış hız kazandı.  

75 BAZ PUAN İHTİMALİ KUVVETLENİYOR 

Atlanta FED Başkanı Raphale Bostic perşembe günü yaptığı açıklamada enflasyonu aşağı çekme çalışmalarının hala tamamlanmadığını ve mevcut hızın Fed’in yüzde 2 hedefinden çok uzak olduğunu kaydetti. Piyasa 20-21 Eylül’de yapılacak toplantıda artan oranda Fed’in fiyat baskılarını kontrol altına almak için 75 baz puanlık faiz artışı yapmasını bekliyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar