İslam Memiş bu kez şaşırttı: Dolar ve altın için ters rüzgâr çıkışı! Fırsat için tarih verdi

İslam Memiş bu kez şaşırttı: Dolar ve altın için ters rüzgâr çıkışı! Fırsat için tarih verdi
Ekonominin sevilen isimlerinden İslam Memiş, ekonomi piyasaları için umut veren bir çıkışta bulundu. Ters rüzgâr için tarih verdi.

DOLAR VE ALTIN İÇİN TERS RÜZGÂR ÇIKIŞI! FIRSAT İÇİN TARİH VERDİ

Uluslararası piyasalarda yaşanılan iniş çıkışlar, yurt içindeki piyasada da ciddi değişimleri getiriyor. Ekonomi piyasaları analisti İslam Memiş, bu değişimlere karşı ve ters rüzgâra karşı bazı açıklamalarda bulundu.

Gazete Durum’dan Deniz Dalgıç’a konuşan İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası (Fed) cephesinde yaşanan gelişmelere paralel olarak dolarda değer artışının devam edeceğini, ancak rüzgârın 2023 yılında tersine döneceğini söyledi.

Fed ve diğer merkez bankalarının, 2023 yılında sadece faiz artırarak enflasyonun düşmeyeceğini anlayacaklarını belirten Memiş, "Yılın son çeyreğinde dolar dışında bütün yatırım araçları yatırımcısına kazandıracak” dedi. Elinde Türk lirası ya da dolar bulunan vatandaşların altın alımı için iyi bir fırsat yakaladığını ifade eden Memiş, “Altında yeni rekorlar bekliyorum. Altın yıl sonunda bin 200 lira, devamında bin 450 lira seviyesine gelebilir” diye konuştu.

Ekonomist Memiş, Fed cephesinde yaşanan gelişmelerin; küresel piyasaları ve küresel piyasalardaki para birimlerini, altın, gümüş gibi değerli madenleri ve kripto paraları, borsaları etkilediğini belirterek şunları söyledi:

“Altında ONS yönündeki baskılanma bin 700 dolar seviyesine kadar devam etti. Kısa vade için bin 600 seviyesini destek seviyesi olarak takip edeceğiz. Euro/dolar paritesi 1 seviyesinde. Biz 0,80 seviyesini destek seviyesi olarak bekliyoruz. Gümüşün ONS fiyatı 17,71 dolar. 17,50 dolar seviyesini destek seviyesi olarak göreceğiz. Bu baskılanma ve manipülasyon devam ediyor. Ancak karşımızda teknik olarak resesyonu kabul etmeyen bir Fed var. Altı ay önce ''geçici enflasyon'' diyerek enflasyonu kabul etmeyen Fed, bugün enflasyonla mücadele ediyor. Onlar da neyin ne olduğunu idrak edemiyorlar. Piyasalar bu şekilde manipüle edilmiş oluyor. Özellikle elinde TL ya da dolar bulunan vatandaşların, altın alımı için çok güzel fırsat yakaladığını düşünüyorum. Şu an 990 lira olan altın, bir miktar gerileyebilir. Bunlar kısa vadeli fiyatlamalardır. Altında yeni rekorlar bekliyorum. Yıl sonunda bin 200 lira, devamında da bin 450 lira seviyesine gelebilir. Ancak rüzgârın 2023 yılında tersine döneceğini düşünüyorum. 2022 yılında art arda faiz artırımı yapan Fed ve diğer merkez bankaları, 2023 yılında sadece faiz artırarak enflasyonun düşmeyeceğini anlayacaklar. Bence yılın son çeyreğinde dolar dışında bütün yatırım araçlarının alıcısına kazandırır. Döviz alacak yatırımcılar, doları değil, euro ve sterlini tercih edebilir. Her ne kadar dolarda yıl sonunda 20 lira seviyeleri beklense de ben doları bir yatırım aracı olarak görmüyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar