Ergün Atalay: 5 bin 500 lira davul çalınacak bir rakam değil

Ergün Atalay: 5 bin 500 lira davul çalınacak bir rakam değil
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in katıldığı işçi sendikasının genel kurulu, hükümet ve işçi arasında restleşmeye sahne oldu. Çalışma Bakanı, sendikaların açlık sınırı ile ilgili araştırma yapmasına tepki gösterdi.

İŞÇİ VE HÜKÜMET ARASINDA ASGARİ ÜCRET RESTLEŞMESİ!

Asgari ücrete ara zam için aynı masaya oturan işçi ve hükümet, sendika genel kurulunda restleşti. Koop-İş Sendikasının 20’nci Genel Kurulu’na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, kurulda yaptıkları konuşmalarda karşılıklı asgari ücret konusu ve açlık sınırı üzerinden restleştiler.

ATALAY: “DAVUL ÇALINACAK BİR RAKAM DEĞİL”

Milli Gazete''den Ahmet Sesli''nin haberine göre, Asgari ücret için belirlenen 5 bin 500 TL rakamı için davul zurna çalınacak bir ücret olmadığını belirten Atalay, “Maalesef öyle bir noktaya geldik ki, asgari ücretli bundan 15 sene evvel yüzde 15’lerde iken bugün 30’ları, 35’leri bulduk. Artık asgari ücret en düşük ücreti belirleme ücreti olmaktan çıkıp geçim ücreti haline geldi. Belirlenen ücret için ‘süper oldu’ demem. Açlık ve yoksulluk rakamları ortada. Mevcut şartlarda idare eder bir rakam sadece” dedi.

BİLGİN: “SENDİKALARIN AÇLIK VE YOKSULLUK DEĞERLENDİRMESİ BİLİMSELLİK VE GERÇEKLİKTEN UZAK”

Bakan Bilgin ise yaptığı konuşmada belirlenen yeni asgari ücret rakamının açlık sınırı altında kaldığı yönündeki eleştirilere itiraz etti. Sendikaların açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili araştırmalarını bilimsellikten ve gerçeklikten uzak olarak değerlendiren Bilgin, “15-20 tane marketten fiyat alıyorlar, onunla açlık sınırını, enflasyonu ölçüyorlar. Sendikalar, meydana gelen iktisadi olaylar karşısında ellerinde veri olsun istiyorlar. Kamuoyunda baskı oluşturmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar