Uyuşturucu ithali: Ünlü iş adamı Ali Osman Akat'a 135 yıl hapis istemi

Uyuşturucu ithali: Ünlü iş adamı Ali Osman Akat'a 135 yıl hapis istemi
Ünlü kozmetik markası l'actone'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Osman Akat için istenen ceza belli oldu. Akat hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Buna göre ünlü iş adamının “uyuşturucu ve uyarıcı madde ithalatı yapmak” suçundan 90 yıldan 135 yıla kadar hapsi isteniyor.

ÜNLÜ İŞ ADAMINA 135 YIL HAPİS ŞOKU!

Kozmetik sektöründe faaliyet gösteren l''actone firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat hakkında Kolombiya''dan, içinde yüksek oranda kokain bulunan 110 kiloluk iki ayrı kargoyu ülkeye soktukları iddiasıyla ''uyuşturucu veya uyarıcı madde ithal etme'' suçundan 135 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

KARGOCU KILIĞINA GİRDİLER

TV100’den Hilal Yıldırım’ın haberine göre, hazırlanan iddianamenin detaylarına göre, jandarma il komutanlığı ekipleri 15 aralık 2021’de kargo görevlisi kılığına girerek şüpheli Tevfik akan Atak’ın ortağı olduğu Sarıyer ve Maslak’taki başka bir adreste operasyon yapıldı. Firma ortağı olan Süleyman Yekenkunrul kargoyu imza atarak teslim alınca kontrol altına alındı. Gözaltına alınan Ali Osman Akat ifadesinde kozmetik alanında faaliyet gösterdiğini belirterek 10 yıldır tanıdığı şüpheli Tevfik Akan Atak’a 26 Kasım 2021 tarihinden itibaren imza yetkisi verdiğini kendisi 6-7 senedir dış ticaret genel koordinatörü olduğunu söyledi.

GİZLEMEK İÇİN DEMİRTOZU KULLANMIŞLAR

Hazırlanan iddianamede, şüpheliler Tevfik Akan Atak ve Ali Osman Akat''ın bulunduğu firmaların kozmetik alanında faaliyette bulunduğu ancak şüpheli gönderi olan ve gümrük beyanlarında demir tozu olarak geçen maddenin kollukça yapılan saha araştırmasında kozmetik alanında kullanımına dair bilgi bulunamadığı, firmanın iştigal alanı dışında bir madde ithal edilmeye çalışıldığı ve bu maddenin içeriğine kokain karıştırıldığının kriminal raporunda sabit olduğu kaydedildi. İddianamede, şüpheli Ali Osman Akat''ın cep telefonu üzerinde yapılan ön incelemede Tevfik Akan Atak''a farklı gümrük işlemlerinde sürekli talimatlar geçtiği, "bu nedenle suça konu olayda da Tevfik Akan''ın Ali Osman Akat''tan talimat almadan bu olayı gerçekleştiremeyeceğinin değerlendirildiği zira ele geçirilen uyuşturucu maddenin miktar ve değer olarak çok yüksek olduğu" ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar