İran'dan kaçmaya çalışan kişiye ne oldu? Öldü mü kayboldu mu?

İran'dan kaçmaya çalışan kişiye ne oldu? Öldü mü kayboldu mu?
İbrahim Babaei, iki yıl saklandıktan sonra Aralık 2021'de İran'dan kaçmaya karar verdi.

57 yaşındaki eski siyasi mahkum ve İslami rejim karşıtı Babaei, kendisini Türkiye''nin kuzeybatı sınırından geçireceğini söyleyen bir kaçakçı grubu ile anlaştı. Birlikte seyahat ettiği grupla sınıra yakın bir köye varana kadar, Belçika''da yaşayan kızı ile cep telefonu üzerinden sürekli iletişim halindeydi.

Shima, "Babam çok gergindi ve kısık sesle konuşuyordu. Yaklaşık 25 kişiydiler ve bir ahırda tutuldular. Sınırı geçince beni arayacağına söz vermişti" diyor. Van''a vardığında babasını karşılamasını ve kaçakçılara kalan parayı ödemesini istediği arkadaşların da kayboldu.

Kaçakçılar Shima''ya, babasının Van''da kaçakçılara ait bir evde öldüğünü söyledi. Cesedinin de Türk polisinin muhafazasında olduğunu iddia ettiler. Birkaç gün sonra bir kaçakçı telefonla onu aradı ve Van''ın Özalp ilçesinde kalp krizi geçirerek öldüğünü ve oraya gömüldüğünü söyledi.

Belçika''da kadın hakları aktivisti olan kadın, "Çok şaşırdım. Bir süre konuşamadım. Ardından ''Neredesin baba?'' diye bağırdım" dedi. Türk polisi ve sınır güvenliğine göre böyle bir cenaze yoktu. Onlara göre babası sınırı hiç geçmedi. İbrahim''in kayıp olduğu İran''daki yetkililere de bildirildi. Ancak polis ve yargı inceleme yapmadan soruşturmayı bitirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar