İran'da terör saldırısında 11 kişi hayatını kaybetti

İran'da terör saldırısında 11 kişi hayatını kaybetti
İran'ın Sistan ve Belucistan eyaletindeki Devrim Muhafızları Ordusu'na ait bir askeri tesise ve Çabahar kentindeki iki polis karakoluna, Ceyş'ul Adl örgütü tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen terör saldırılarında 11 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

İran'da güvenlik güçlerine yönelik saldırılar devam ediyor. Ülkenin güneydoğusundaki Sistan ve Belucistan eyaletine bağlı Rask kentindeki Devrim Muhafızları Ordusu'na ait askeri tesise ve Çabahar kentindeki 2 polis karakoluna, Ceyş'ul Adl terör örgütü tarafından eş zamanlı saldırı düzenlendi. Sistan ve Belucistan Vali Yardımcısı Ali Rıza Merhameti, gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırılarda 11 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini bildirirken, 15 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı. Merhameti, saldırıları terör eylemi olarak nitelendirerek, "Bölgede durum kontrol altına alındı. Teröristlere yönelik operasyonlar devam ediyor" dedi.

.webp

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Said Muntezir el Mehdi ise teröristlerle yaşanan çatışmada esir alınan 4 güvenlik görevlisinin, düzenlenen operasyonla yaralı olarak kurtarıldığını belirtti.

Öte yandan, İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğuna yönelik pazartesi günü hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu Suriye ve Lübnan'dan sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Zahedi ile Zahedi'nin yardımcılarından Muhammed Hacı Rahimi ve Hüseyin Aminullah'in de aralarında bulunduğu 13 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar