Instagram'dan bir hikaye paylaşmasına bile tahammül edemediler...Bayern Münih'in ünlü oyuncusu terörist ilan edildi

Almanya Bundesliga ekibi Bayern Münih takımında forma giyen Fas kökenli Hollandalı futbolcu Noussair Mazraoui, yaptığı Filistin paylaşımları tepki çekti.

Mazraoui sosyal medya hesabından İsrail ile Filistin arasında çıkan savaşın ortasında kalan Mescidi Aksa fotoğrafı paylaşıp Filistin’e destek mesajı paylaştı. Mazraoui bir başka fotoğrafta şu ayeti paylaştı: “Sakın Allah’ı, haksızlık yapanların yaptıklarından gafil sanma. Bu onları yalnızca gözlerinin dehşetten donacağı güne kadar alıkoyar.

SINIR DIŞI TALEBİ

Mazraoui’nin söz konusu paylaşımı sonrası, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger futbolcunun hem kulüple ilişiğinin kesilmesi hem de sınır dışı edilmesini istedi.

f9-376x660.jpg

Steiger, sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Nazilerin, Yahudi Kulübü adını verdiği Kurt Landauer'in kulübü işlerin bu şekilde devam etmesine izin veremez. Sevgili FC Bayern lütfen hemen kovun. Ayrıca onun Almanya'dan sınır dışı edilmesi için devletin tüm seçenekleri kullanılmalıdır" ifadelerine yer verdi.

flstin-572x660.jpg

MAZRAOUI'DEN AÇIKLAMA

Mazraoui eleştiriler sonrası BILD’e yaptığı açıklamada, "Kendimi ve neyi savunduğumu açıklamak zorunda kalmam gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor. Dışarıda binlerce masum insanın öldürüldüğü bir durum var. Benim duruşum, bu dünyada barış ve adalet için çalışacağımdır. Bu da her türlü teröre, nefrete ve şiddete karşı olacağım anlamına geliyor. Bu yüzden neden benim hakkımda tam tersi düşünüldüğünü ve neden nefret dolu gruplarla ilişkilendirildiğimi anlamıyorum. Kontrolden çıkan bu korkunç çatışma nedeniyle her gün masum insanlar öldürülüyor. Hepimiz buna karşı olmalı ve buna karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Bu insanlık dışı bir durum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları