İngiltere Kralı'nı hiç böyle görmediniz: Ormanda tek başına yürüyordu

İngiltere Kralı'nı hiç böyle görmediniz: Ormanda tek başına yürüyordu
İngiltere Kralı 3.Charles, İskoçya'da bir grup dağ bisikletçisi tarafından tek başına yürüyüş yaparken görüldü.

SERPİL DEMİR-GÜNBOYU

İskoçya'da bir grup bisikletçi dağda bisiklet sürürken yolda İngiltere Kralı 3.Charles ile karşılaştı.

74 yaşındaki hükümdar İskoçya'da bulunan ve sahibi olduğu Balmoral Kalesinin önünde yürüyüş yaparken bisikletçilerle karşılaştı. Bir süre bisikletçilerle sohbet eden kral yürüyüşüne devem etti.

KRAL CHARLES KİMDİR?

Kral Charles, 14 Kasım 1948 yılında Londra Buckingham Sarayı’nda, Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Philiph’in ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesinin 1952 yılında tahta geçmesi ile Charles asıl veliaht oldu.

Annesinden sonra tahtın asıl varisi olması sebebiyle Cornwall Dükü, Rothesay Dükü, Carrick Dükü, Carrick Kontu, Renfew Baronu, Adalar Lordu, İskoçya Prensi ve Büyük Vekilharcı gibi hayatı boyunca birçok farklı unvana da sahip oldu.

Kraliyet ailesinin aksine Kral Charles, Bachelor of Arts derecesiyle mezun olan ve üniversite diplomasına sahip olan ilk İngiliz veliahtı unvanına sahiptir.

Prens William ve Prens Harry. Çalkantılı bir evlilik süreci yaşayan çift 1996 yılında boşandı. Eşi Camilla Parker Bowles ile uzun süredir ilişkisi bulunan Kral Charles 2005 yılında evlendi.

8 Eylül tarihinde Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünden hemen sonra Kral Charles tahta geçti.

KRAL CHARLES’IN SERVETİ NE KADAR?

Buckingham ve Kensington Sarayları, kendilerinin değil hükümdarlığın malı olsa da, Kraliçe Victoria’ya eşi tarafından hediye edilen İskoçya’daki Balmoral Şatosu ve ailenin yılbaşı gibi özel günlerde toplandığı Norfolk’taki Sandringham evi, Charles’a ait. Sadece bu iki mülkün toplam değerinin 400 milyon sterlinden fazla olduğu düşünülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar