İngiliz Times gazetesi: ''Z kuşağı Erdoğan'ı işsiz bırakacak''

İngiliz Times gazetesi: ''Z kuşağı Erdoğan'ı işsiz bırakacak''
İngiltere'nin en çok okunan gazetelerinden The Times, Türkiye'de yapılacak 14 Mayıs tarihli seçimler için yeni bir değerlendirme yazısı paylaştı. Genç seçmenin belirleyiciliğine vurgu yapan gazete, "Z kuşağı, Erdoğan'ı görevden almaya hazır" başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Louise Callaghan imzalı yayınlanan haberde, 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerde CHP''nin genç seçmeni ateşlemedeki başarısına dikkat çekildi. Haber, "Z Kuşağı Türkler, ''yenilmez'' Erdoğan''ı işsiz bırakmaya hazır" başlığıyla yayımlanırken, The Times yazarı Callaghan, haber için Türkiye''de çok sayıda genç seçmen ile iletişim kurdu. 

"Z KUŞAĞI, ERDOĞAN''I 1150 ODALI SARAYDAN KOVMAK İSTİYOR"

25 yaş altı seçmenin mayıs ayında düzenlenecek seçimlerde ''hayatı bir rol oynayacağının'' altı çizilirken, genç nüfus arasında Erdoğan''ın etkisinin oldukça zayıf olduğu vurgulandı. "Uzmanlar, Z kuşağının Erdoğan''ı 1150 odalı sarayından kovmak istediğini söylüyor. Bir dönem yenilmez olarak adlandırılan Erdoğan, muhalefet partilerinin bir araya gelmesinden sonra anketlerde geride kaldı" diye yazan Callaghan, 2019''da düzenlenen yerel seçimlerin bir ''kırılma anı'' olduğunu vurguladı. Callaghan, yazıda "CHP, genç seçmeni ateşlemeyi başardı" ifadelerine yer verdi.

"TEK ADAM REJİMİ ÇOK TEHLİKELİ"

The Times''a konuşan 24 yaşındaki Ayşegül Uzun, ''Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'' adı verilen yönetimin sınırsız yetki alanına dikkat çekerek, "Uzun bir süre boyunca gücü tek bir kişinin elinde tutması çok tehlikeli ve kimsenin bunu yapmasına izin vermemeliyiz" dedi.

İstanPol Enstitüsü İcra Direktörü Seren Selvin Korkmaz ise, "Genç Z kuşağı CHP''ye oy verecek gibi görünüyor" diyerek, gençlerin de daha küçük siyasi partilere yöneldiğini sözlerine ekledi.

Korkmaz, şöyle devam etti: "Gençlere ''Ne istiyorsun'' diye sorduğunuzda ''Tweet attığım için tutuklanmak istemiyorum'' diyorlar."

ANKETLERE VURGU YAPILDI

The Times, "Bir zamanlar yenilmez gözüken Erdoğan, şimdilerde anketlerde CHP liderliğindeki muhalefetin gerisinde" ifadelerini kullanırken, hem Türkiye hem de yurt dışı merkezli kuruluşların seçim anketlerinde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu''nun önemli bir farkla önde olduğu belirtildi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar