IMF'den korkutan uyarı: 2023'te ekonomiyi bunlar bekliyor!

IMF'den korkutan uyarı: 2023'te ekonomiyi bunlar bekliyor!
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva "Dünyadaki çoğu ülkeyi ekonomik olarak, geride bıraktığımız yıldan daha zorlu bir yıl bekliyor" açıklamasında bulundu.

IMF BAŞKANINDAN KORKUTAN UYARI: 2023'TE EKONOMİYİ BUNLAR BEKLİYOR

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Georgieva, CBS televizyonuna verdiği röportajda, küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

IMF’nin 2023’te resesyon beklentilerine ilişkin bir soru üzerine Georgieva, “Dünya ekonomisinin büyük kısmı için bu, geride bıraktığımız yıldan daha zorlu bir yıl olacak.” yanıtını verdi. 

EKONOMİK DURGUNLUĞUN SEBEBİ BU ÜLKELER

Georgieva, yaşanacak ekonomik sorunların temelinde ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Çin gibi 3 büyük ekonomideki yavaşlamanın olduğunu ifade etti. 

Söz konusu ekonomiler arasında ABD’nin en dayanıklısı olduğuna işaret eden Georgieva, ülkede iş gücü piyasasının oldukça güçlü kaldığının görüldüğünü, ABD ekonomisinin resesyondan kurtulabileceğini ancak bunun ABD Merkez Bankasını (Fed) enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutmak zorunda bırakabileceğini anlattı.

AB ÜLKELERİ RESESYONA GİRECEK

Resesyon, ekonomik olarak üst üste iki çeyrekte küçülme rakamları yaşayan ülkeler için kullanılan bir terim. Georgieva, AB’nin ise Ukrayna’daki savaştan çok ciddi şekilde etkilendiğini belirterek bu yıl AB ülkelerinin yarısının resesyona gireceği öngörüsünü paylaştı. Bu yılın Çin ekonomisi için de zor olacağını kaydeden Georgieva, “Çin bu yıl daha da yavaşlayacak.” değerlendirmesinde bulundu.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE DURUM VAHİM OLACAK

Türkiye''nin de içerisinde yer aldığı "gelişmekte olan ülkeler" hakkında konuşan Georgieva, gelişmekte olan ekonomilere bakıldığında yüksek faiz oranları ve doların değer kazanması nedeniyle tablonun daha da “vahim” olacağını aktardı. IMF Başkanı Georgieva, “Dünya ekonomisinin üçte birinin resesyona girmesini bekliyoruz.” ifadesini kullandı. Georgieva, kısa vadede Çin’de artan Covid-19 vakalarının ise dünya ekonomisi için kötü haber olduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar