Canan Kaftancıoğlu'na gelen siyaset yasağı sonrası gözler İmamoğlu'na çevrildi: Sıradaki isim o mu?

Canan Kaftancıoğlu'na gelen siyaset yasağı sonrası gözler İmamoğlu'na çevrildi: Sıradaki isim o mu?
Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için aldığı siyasi yasak kararının ardından gözler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret suçlamasıyla açılan davaya çevrildi. Davada, İmamoğlu hakkında siyasi yasak talebi var.

İMAMOĞLU'NUN İPİNİN ÇEKİLECEĞİ TARİHİ AÇIKLADI!

Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefetin önemli isimlerine verilen cezalar dikkat çekiyor. Yargıtay tarafından Canan Kaftancıoğlu''na verilen siyaset yasağı kararı sonrası hakkında benzer bir ceza istemi bulunan İmamoğlu hakkında endişeler arttı.

Yeniçağ''da yer alan habere göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede de İBB Başkanı İmamoğlu''nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. İmamoğlu 31 Mart seçimlerinin ardından "31 Martı iptal ettirenler ahmaktır" demişti.

İmamoğlu hakkında açılan davanın karar duruşması 1 Haziran’da görülecek. Son duruşmada savcı, İmamoğlu’na ceza istemişti. Talepler arasında siyasi yasak da var.

Kaftancıoğlu hakkında çıkan kararın ardından Ekrem İmamoğlu’na da böyle bir kararın çıkabileceği iddiaları ise kulisleri çoktan sardı.

HALK TV YAZARI İSMAİL SAYMAZ DA YAZDI

Halk TV yazarlarından İsmail Saymaz da İmamoğlu hakkındaki davayı hatırlatarak, iktidarın 2023 seçimleri için siyasi temizlik yaptığını savundu.

Saymaz, köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“İmamoğlu hakkında hapis cezası ve siyasi yasağa hükmedilebilir.

Doğu Karadeniz gezisinden ötürü İmamoğlu''na kırgın veya kızgın olan muhalifleri bu vesileyle uyarmak isterim: Haklı eleştirileriniz İmamoğlu''nun hukuk kılıfında siyasi operasyona uğramasında toplumsal rızaya dönüştürülmek isteniyor.

Nasıl ki Kaftancıoğlu, il başkanı olduğu için ceza aldıysa...”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar