Avusturalya’da 160 pilot balina kıyıya vurdu!

Avusturalya’da 160 pilot balina kıyıya vurdu!
Avustralya'nın Batı Avustralya eyaletinde üzücü bir olay yaşandı. Yaklaşık 160 pilot balina kıyıya vururken, yapılan incelemeler sonucunda 28'inin yaşamını yitirdiği belirlendi.

Batı Avustralya'nın başkenti Perth'in 285 kilometre güneyindeki Dunsborough sahilinde yaklaşık 160 pilot balina karaya vurdu. South West Parklar ve Yaban Hayatı Servisi (PWS), karaya vuran balinalardan 28'inin öldüğünü bildirdi ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yetkililer, bilim adamlarının balinaların toplu halde karaya vurmasının nedenlerini araştırdığını aktardı.

aw190971-03.jpg

Avustralya Biyoçeşitlilik, Koruma ve Cazibe Merkezleri Departmanı (DBCA), balinaların kıyıda 500 metrelik alana yayılan dört sürüden oluştuğunu açıkladı. 1,5 kilometre açıkta 20 balinanın bulunduğu bir sürünün tespit edildiği ve ekiplerin olaya güvenli bir şekilde müdahale etmek, gönüllüleri ve personeli güvende tutmak ve aynı zamanda balinaları koruyarak hareket etmek için çaba sarf ettiği belirtildi.

aw190971-02.jpg

Bölge Vahşi Yaşam Sorumlusu Pia Courtis, balinaların dün sabah erken saatlerde karaya vurmuş olabileceğini ve pilot balinaların karaya vurmasının genellikle olumsuz sonuçlar doğurduğunu, sonunda birçok hayvanın öldüğünü ifade etti.

Pilot balinaların neden karaya vurduğu bilinmiyor. Ancak bilim adamları, balinaların hafif eğimli, kumlu sahil nedeniyle veya lider balinayı takip ederek karaya vurmuş olabileceği üzerinde duruyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar