İmamoğlu: Ankara'da oturanları sesimizle değil işimizle korkutuyoruz

İmamoğlu: Ankara'da oturanları sesimizle değil işimizle korkutuyoruz
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane mitingi sonrasında yeni açıklamalarda bulundu. İmamoğlu "Biz sesimizle değil, işimizle korkutuyoruz Ankara'da oturanları" dedi.

“ANKARA’DAKİLERİ SESİMİZLE DEĞİL İŞİMİZLE KORKUTUYORUZ”

Ekrem İmamoğlu, Halaskar Yaşam Merkezi temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu mitinge ve hakkında verilen cezalara ilişkin konuştu. Bakan Soylu hakkında "Her akşam rüyalarına girdiğimi düşünüyorum. Ben bu hakimlerin çocuklarına da hizmet edeceğim. O gün ne kadar kararlıysam bugün o kadar kararlıyım. O gün ne kadar cesursam bugün daha da cesurum. Arkamızda kararlı bir milletin olduğunun farkındayım. Çöpleri ilçe belediyelerinin bile topladığını bilmiyor. Hala okumamaya ezberden savurmaya devam ediyor. AK Partili yöneticiler neden fikirlerini söylemiyorlar? Kesinleşmemiş bir karar var ne için bir yorum yapmıyorlar?" dedi. 

İmamoğlu''nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"EN BÜYÜK SERMANİZİ İNSANI GÖRMEZDEN GELEMEZSİNİZ"

"Bir Ekrem''in sesi kısılmış ne olacak? Milletimizin sesi asla kısılmayacak. Onları kızdırmaya devam edeceğiz.75 bin gencimize yıllık 4 bin 500 lira öğrenci bursu veriyoruz. Bunları yarın geri istemek üzere vermiyoruz. Biz gençlerimize sağladığımız burs imkanı ya da yurt imkanı gibi imkanları yarın işe girdiğinizde sizden tahsil etmeyeceğiz. Biz sizin geleceğinize katkı sunmak zorunda olan kurumlarız. Gençlere bu imkanları sunmaya devam edeceğiz. Bugün rekor seviyeye ulaşmış cari açık, iç-dış borç... Bunların anlamı Türkiye''deki gençlerin ipotek altına alınmasıdır. Bu borçları onların sırtına yük olarak bırakıyoruz. Bu millet artık gençlerine fon veren, burs veren, sermaye veren bir devlet kurgusuna ihtiyacı var. Yaş ortalaması 32-33 olan bir ülkeyi yönetiyorsanız en büyük sermayenizi yani insanı görmezden gelemezsiniz.

“5 YILDA NELER YAPTI ADAM'' DEDİRTECEĞİZ”

Ben dünden daha fazla Cumhuriyet için nefer gibi koşmaya devam eden belediye başkanınız olacağım. Onun için 150 günde 150 proje başlattık. Onun için 150 proje daha hazırlıyoruz. Seçim yatırımı değil. Açtıklarımızdan daha fazlasını önümüzdeki sonbaharda açacağız. Milletimize ''arkadaş biz 25 yılımızı nasıl heba etmişiz, 5 yılda neler yaptı adam'' dedirteceğiz. Sonra da ''biz bu memleketin bir günün daha heba edemeyiz, gelin şu altılı masaya oy verelim'' diyecek bu millet.

“ŞİŞLİ''DE BAŞLADIĞIMIZ DEĞİŞİM RÜZGARI DEVAM EDİYOR”

Biz sesimizle değil, işimizle korkutuyoruz Ankara''da oturanları. Şişli''de başladığımız değişim rüzgarı devam ediyor. Benim acelem var, hızlı bitirmeliyiz projeyi. Kız öğrenci yurdu açacağız. Bu yapılan meydandaki kütüphane, kafe, yurt... Bunların hepsi ranta açık satılık bir binaya dönüşebilirdi bir kalemle. Biz millete kalıcı bir eser ürettik. Halaskar, kurtarıcı demek. Mustafa Kemal Atatürk''ün anlamlarından biridir. Kurtarıcı, bütün geçmişimizdir. (Talimat) Oradaki camiiye ''Meydan Camii'' demişsiniz ama bence Halaskargazi Camii olsun adı. Zübeyde Ana ismi de bu güzel öğrenci yurduna yakışır. Mecidiyeköy''ü Fulya''ya bağlıyoruz. Ayın 31''inde o metroyu açacağız. 1 Ocak''ta da en uzun metro hatlarından yani Dudullu-Bostancı hattını açarak 150 günde 150 projemizin bitireceğiz. Her şey çok güzel olacak."( HalkTV)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar