İmamoğlu’na bir rakip de TKP’den! İBB adayını açıkladılar

İmamoğlu’na bir rakip de TKP’den! İBB adayını açıkladılar
TKP, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının gazeteci Orhan Gökdemir olduğunu açıkladı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak adayını duyurdu.

Gazetecilerle buluşan TKP yöneticileri, İstanbul'da AKP adayı Murat Kurum ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile kıyasıya mücadelede edecek İBB adayının gazeteci Orhan Gökdemir olduğunu açıkladılar.

ORHAN GÖKDEMİR KİMDİR?

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1963 yılında doğan Orhan Gökdemir, Türkiye'nin önemli gazetecilerinden ve yazarlarından biridir. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Gökdemir, 1987 yılında Toplumsal Kurtuluş dergisinde gazetecilik kariyerine adım atmıştır. Yeni Ülke, Gerçek, Nokta, Yön gibi önemli dergilerde çalışmış ve çeşitli gazetelerde yöneticilik görevlerinde bulunmuştur.

Yazdığı kitaplarla da adından sıkça söz ettiren Gökdemir, cesur ve sorgulayıcı yaklaşımıyla dikkat çekmektedir. Ancak bu durum onun hukuki sorunlarla da karşılaşmasına neden olmuştur. Kitaplarından dolayı pek çok dava ile karşılaşmış ve hapis cezaları almıştır. Özellikle 28 Şubat sürecinde, "Öteki İslam" adlı eseri gerekçe gösterilerek çalışmalarına engel getirilmiştir. Mehmet Ağar ve Mehmet Eymür gibi önemli isimleri konu alan kitapları da hakkında açılan davalarla gündeme gelmiş ve cezalar almıştır.

Televizyonculuk alanında da kendine sağlam bir yer edinen Gökdemir, SkyTürk TV'de başlayan serüvenini CNNTürk'te Enver Aysever ile birlikte sunduğu "Aykırı Sorular" programıyla sürdürmüştür. Gökdemir, halen soL gazetesinde yazılarına devam etmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar