İmamoğlu hesabı sorulmalı diyerek Süper Kupa önerisi açıkladı

İmamoğlu hesabı sorulmalı diyerek Süper Kupa önerisi açıkladı
Beşiktaş Meydanı'nın konuşan Ekrem İmamoğlu, Riyad'daki Atatürk krizi sonrası vatandaşları bayraklarla ve Atatürk fotoğraflarıyla Beşiktaş'a çağırmıştı. İmamoğlu burada yaptığı konuşmada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş'ta bulunan Barbaros Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan'da planlanan Türkiye Süper Kupa finalinin Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflı poster ve tişörtlere izin verilmemesi nedeniyle iptal edilmesi skandalını eleştirdi.

"BU GİDİŞİN MİMARI KİM?

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maça çıkmama kararı alarak ülkeye dönmesini olumlu bir adım olarak değerlendiren İmamoğlu, Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da düzenlenmesinin yanlış bir karar olduğunu belirterek, "Bu gidişin mimarı kim?" sorusunu gündeme getirdi.

"ATATÜRK HER ZAMAN KAZANIR"

Devlet yetkililerinin tutumunu sert bir şekilde eleştiren İmamoğlu, "Ülkedeki yönetici akıl böyle kritik olaylardan sonra bir süre kayboluyorlar ortadan, ses bile çıkarmıyorlar" şeklinde konuştu.
İmamoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Gönül birliğimizi çok güçlü kılmalıyız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Mustafa Kemal Atatürk her zaman kazanır, her zaman milletine kazandırır. Bir ülkenin kralının ölümüne milli yas ilan ediyorsunuz ama o ülke Atatürk'ün fotoğrafına bile tahammül edemiyor. İtibar çok önemlidir. Lafla iş olmaz. İtibar nedir biliyor musunuz? Çalışacaksınız, üreteceksiniz, liyakata göre görev vereceksiniz. Demokrasiniz, adalet sisteminiz güçlü olacak. Boşuna Tayfun Kahraman, Can Atalay hapis yatmayacak."

İmamoğlu, konuşmasında yerel seçimlere de değinerek, "İstanbul'da Fetret Devri 2019'da bitti" diyerek devam eden projelerine vurgu yaptı. "Halkçı, demokrat, milletini seven, devletini koruyan ve güçlendiren bir anlayışla yolumuza yolumuza devam ediyoruz" sözleriyle belediye çalışmalarına ilişkin önemli mesajlar verdi.

İMAMOĞLU'NDAN İLGİNÇ ÖNERİ

İmamoğlu Süper Kupa için de “O kupa maçı artık oynanmasın. Millet bu anıyı unutmayacak. O kupayı ikiye bölün birisi Galatasaray Müze’sinde birisi de Fenerbahçe Müze’sinde” ifadesini kullandı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar