İmam hatip dışındaki liselere talep patlaması! Sistem alt-üst oldu

İmam hatip dışındaki liselere talep patlaması! Sistem alt-üst oldu
Barış Yarkadaş, Bakırköy Anadolu Lisesi'nin öğrencileri yeni kayıtlar yüzünden okula sığmamadığını ve Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi'ne gönderildiğini belirtti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada sınıf mevcutlarının 20-30 olduğunu belirtmişti. Türkiye'nin dört bir yanından kalabalık sınıf şikayetleri yağarken İstanbul'un göbeğinde bir skandal yaşandı.

AKP politikaları ile çok sayıda lise İmam Hatip'e dönüştürüldü. İmam hatipler boş kalırken, sayısı çok az kalan Anadolu liselerinde kontenjan patlaması yaşanıyor. Bakırköy Anadolu Lisesi çözümü, 6 sınıfı başka bir okulu göndermekte buldu. 

CHP eski İstanbul Milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş, Bakırköy Anadolu Lisesi'nin öğrencilerinin Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi'ne gönderilmesine tepki göstererek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u eleştirdi. 

Barış Yarkadaş'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle oldu:

"Milli Eğitim Bak. @ziyaselcuk , geçmişte haklı olarak karşı çıktığı "tüm öğrencilerin zekalarının ölçülmesi" gibi Zihni Sinir projeleriyle uğraşmak yerine, okulların gerçek sorunlarına yönelse daha faydalı olacak.

Bakırköy Anadolu Lisesi'nin öğrencileri yeni kayıtlar yüzünden okula sığmayınca, 6 son sınıfın tüm öğrencileri, Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi'ne gönderildi. Öğretim tarihimizde belki de ilk olan bu uygulama, plansızlığın ve organizasyon eksikliğinin göstergesidir.

Bakalım bu sorunu hangi "üstün zeka" nasıl bir formül üreterek çözecek?"

131413-399x244.png131414-408x233.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar