Bankalara borcu olanlar dikkat! Kara liste devri başlıyor!

Bankalara borcu olanlar dikkat! Kara liste devri başlıyor!
Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre, icra dosya sayısı tüm illerde 100 binin üzerinde olduğu belirlendi. Belirlenen illerde birden fazla icra dairesi başkanlığı kurulması bekleniyor.

İcra dosya sayılarının tüm illerde 100 binin üzerinde olduğu resmi olarak belirlendi. Belirlenen bu illerde bir veya birden fazla icra dairesi başkanlığı kurulması bekleniyor. Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan icra daireleri başkanlıklarının kuruluş ve görevleri ile çalışma esasları hakkında yönetmeliğe göre, İcra daireleri başkanlığının yetki çevresi, Başkanlığın teklifi ve Adalet Bakanı’nın onayıyla değiştirilebilecek. Değiştirilen bu icra daireleri başkanlığı, icra ve iflâs daireleri adalet müfettişleri ve Cumhuriyet savcıları vasıtası ile denetime tabi tutulacak.

BİNLERCE BORÇ DOSYASI 

Tüm illerde atış göstererek yükselen icra dosyaları Ağustos ayı içerisinde 24 milyonu aştı. Yılın ilk 9 ayında 1,2 milyon kişi bankalara olan borcunu ödeyemediği için kara listeye alındı. Son 5 yılda bankaların kara listesine giren vatandaş sayısı ise 4 milyon 165 bin 902 kişiye ulaştığı ve giderek artacağı gözleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar