İlk Türk astronot uzaydan ne zaman dönecek? Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? Alper Gezeravcı uzaydan saat kaçta dönecek?

İlk Türk astronot uzaydan ne zaman dönecek? Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? Alper Gezeravcı uzaydan saat kaçta dönecek?
Türkiye'nin gönderdiği ilk astronot olan Alper Gezeravcı, görev süresinin bitmesine rağmen hala uzayda bulunuyor. Peki ilk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman dönecek?

Türkiye Cumhuriyeti'nin gönderdiği ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı görevini tamamlamasına rağmen hala dünyaya dönemedi. Alper Gezeravcı'nın dönüşü hava koşulları nedeniyle 3 kez ertelendi. Peki ilk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman dönecek?

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN DÖNECEK?

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Ax-3 ekibi, uzay yolculuğunu başarıyla tamamlamıştı. Uzayda gerçekleştirdikleri 13 deney ile dikkat çeken Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronotun, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılarak Dünya'ya dönüş yolculuğu için meraklı bekleyiş sürerken, konuyla ilgili SpaceX'ten yeni bir açıklama geldi.

SpaceX'in sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılmasının ardından Türkiye Saati ile 17.05'te Dünya'ya dönmesi planlanıyor. Ancak, Dragon uzay aracının ISS'den ayrılmasının, iniş bölgesindeki hava koşullarına bağlı olduğu belirtiliyor.

Dönüş yolculuğunun yaklaşık olarak 12 saat süreceği tahmin ediliyor. Atmosfere girişin ardından Dragon kapsülü, sürtünmenin etkisiyle yavaşlayacak ve paraşütlerin açılmasının ardından iniş yapacak.

ALPER GEZERAVCI NEREYE İNİŞ YAPACAK?

Planlanan inişin, ABD'nin Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu ve batısındaki Meksika Körfezi'nde bulunan 7 potansiyel iniş noktasından birine gerçekleştirilmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar