İlk defa yanıldım diyerek yeni tahminini açıkladı! İslam Memiş'ten dolar ve altın çıkışı

İlk defa yanıldım diyerek yeni tahminini açıkladı! İslam Memiş'ten dolar ve altın çıkışı
Döviz ve altın kurunda yaşanan dalgalanma devam ederken, ünlü ekonomist İslam Memiş, Merkez Bankası'nın kararı sonrası 'yanıldım' diyerek gram altınla ilgili yeni tahmini duyurdu.

ŞAHİN YILDIZ-GÜNBOYU

Altın ve para piyasaları İslam Memiş, Merkez Bankası'nın beklenenden az gelen faiz artışı kararı sonrası yangın yerine dönen piyasaları değerlendirdi. Özellikle altınla ilgili öngörüsünün tutmadığını söyleyen Memiş, yatırım konusunda 'alım yapamadım' dedi.

Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 15'e yükseltmesiyle başlayan yeni dönem öncesi Memiş; dolar, euro ve altın tahminlerini açıkladı:

"Dolar kuru 23.43'e kadar geri çekildi, faiz kararını piyasalar beğenmeyince agresif yükselişler gördük. Agresif faiz artırımı gelirse 22.80'i konuşuruz diyordum, 23'ün bile altına sarkmayan kur gördük. Agresif şekilde yabancılar dolar alımı yaptılar. Agresif yükselişler gördük. 23.30'dan 23.40'tan dolar almayan ben 24.60 seviyesinden dolar almayı aklımdan bile geçirmem. Son 6 aydır 2023 yılı içinde 24-25 bandını görebiliriz uyarılarım vardı. Beklenenden önce bir atak gerçekleşti. Günlük bazda yüzde 4.65'lik değer artışı sağlıksız bir fiyatlamadır. Dolar borcum var, yatırım yapayım mı derseniz bende yanıtı hayır. Fırsat beklemeye devam edeceğiz.

Euro TL'de yine bu yıl 28, devamında 30 liranın görülebileceğini ifade etmiştim. Saat 14:00'te faiz kararı sonrası alım fırsatı yakalayabileceğimizi ifade etmiştim. Bugün 27.41'e kadar yükselen euro TL gördük. Burada da euro'dan uzak kalınması gerektiğini düşünüyorum.

Altın ons fiyatı... Haziran ayı içinde ons altında 1910 seviyesini bekliyoruz demiştim. Bugün bu uyarımız gerçekleşti. Bu beklentimiz 1912 dolar ile gerçekleşti. 1916 seviyesinde altın onsu. Aşağı sarkarsa 1900 destek seviyesini görebiliriz. Yine parite üzerinden işlem yapacak, elinde dolar bulunduran da 1910 doları görüyor, bence giriş için uygun fiyatlama. 2000 dolar seviyesindeki ataklar için bir fırsat.

Gram altın TL 1511 lira seviyesinde. Serbest piyasalarda 1525'e kadar yükseldi. Gram altın TL fiyatı serbest piyasalarda 1443'e kadar geriledi. 1481'den çıkış yapmıştık. Bu 1460, 1450 derken, 1400-1450 aralığını takip edeceğiz, faiz kararından sonra alımlarımızı yapacağız demiştik. Yüzde 50 alım yapanlar da vardı, benim gibi bekleyenler de vardı. Yüzde 50 alım yapanlar iyi karar verdi. Faiz kararından sonra piyasaların ters köşe olmasıyla benim gibi yüzde 50 alım yapmayanlar da var. Şu anda 1500'ün üzerinde gram altını ne tercih ederim ne tavsiye ederim. Uzak durulması gereken bir fiyat. Dolar kuru yükseldiği için gram altın destek aldı. Uluslararası piyasalarda altın diplerde, yerlerde. Kurdaki agresif yükselişler nedeniyle yeni yükselişler gördük."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar