İktidardan bomba dolar hamlesi! Büyük darbe vurulacak

İktidardan bomba dolar hamlesi! Büyük darbe vurulacak
Doların yükselmesiyle beraber TL'nin değeri düşerken, iktidarın TL'yi koruma hamleleri de açığa çıktı. Kur Korumalı Mevduat ile ilgili yeni düzenleme yayımlandı. Buna göre, şirketler sene sonuna kadar dövizlerini mevduat sisteminde tutarsa vergi ödemeyecek.

İKTİDARDAN BOMBA DOLAR HAMLESİ! BÜYÜK DARBE VURULACAK

Kur Korumalı Mevduat ile ilgili yeni bir düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; Şirketler, 30 Eylül bilançolarındaki dövizi, yıl sonuna kadar kur korumalı mevduat sisteminde tutarsa vergi ödemeyecek.

Kur Korumalı Mevduat''a yönelik olarak yapılan düzenleme ve yenilikler sık sık gündeme gelirken şirketler yakından ilgilendiren bir konu Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete''de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre; kurumların, yabancı paralarını 2022 yılı sonuna kadar Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünde vergiden müstesna olması kararı 9 aylık bilançoları için de uygulanacak. Yeni düzenlemeye göre, şirketler 30 Eylül bilançolarındaki dövizi, yıl sonuna kadar kur korumalı mevduat sisteminde tutarsa vergi ödemeyecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar