Cem Küçük: Her şeyden şikayet ediyorlar, sadece dırdır...

Cem Küçük: Her şeyden şikayet ediyorlar, sadece dırdır...
AKP'ye yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, televizyon ve internet ortamında vatandaşı uyaran ve ekonomik gelişmeler için olumsuz yorum yapan ekonomistleri hedef aldı. Hükümetin vatandaşın dolarına el koyacağı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını dile getiren Küçük, muhalifleri yalnızca 'dırdır' etmekle itham etti.

CEM KÜÇÜK'TEN 'VATANDAŞIN DOLARINA EL KONULACAK MI?' AÇIKLAMASI

Artan döviz kurları ve yükselen risk primi nedeniyle pek çok ekonomist vatandaşı uyarırken, hükümete yakın duran Cem Küçük bundan rahatsız oldu. Bugün kaleme aldığı köşe yazısında ekonomik gelişmeleri değerlendiren piyasa uzmanlarını hedef alan Küçük, ''''Serbest piyasa ekonomisinin işlediği Türkiye’yi uluslararası arenada zorda bırakmak için bazıları palavra sıkmaya devam ediyor. Bu palavra sıkanların başında da muhalif ekonomistler geliyor. Aralık 2021’de muhalif gazetelerde, YouTube kanallarında, “Şubat 2022’de Türkiye ekonomisi batacak” diyenler hâlâ ortada geziniyorlar…” dedi.

VATANDAŞIN DOLARINA EL KONULACAK MI?

Ekonomide yaşanan sorun ve krizi bir nebze de olsa kabul eden Cem Küçük, AKP iktidarının buna rağmen vatandaşın dolarına el koymayacağını iddia etti. Söz konusu bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını üzerine basarak vurgulayan Küçük, şöyle yazdı:

Neymiş, “Türkiye sermayeye el koyacakmış!” Böyle laflara inanmayın.” diyen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, “Türkiye’de sermaye kontrolü olmaz. Herkes parasını istediği gibi kullanır. “Bankalardaki dolarlar Türk lirasına çevrilecekmiş!” Baştan aşağı yalan... İsteyen parasını dolar olarak tutar isteyen Türk lirası olarak. Kimse karışamaz. Devlet milletin dolarını Türk lirasına çevirecekse kur korumalı mevduat neden çıktı o zaman?

 Üretim var. İhracat iyi. Evet, maliyetler pahalı. Marketler pahalı. Ev kiraları yüksek. Zaten bu yüksek hayat pahalılığı giderildiğinde sıkıntıların çoğu giderilmiş olur… Kimse hayat pahalılığını inkâr etmiyor ama iyi olan parametreler de var. Bunları söyleyince her şey iyidir demiyorsunuz. Muhalif ekonomistlerin faizi artırmak dışında söyleyecekleri bir şey yok. Zaten demiyorlar da. Aynı şey muhalif partiler için de geçerli. Her şeyden şikâyet ediyorlar. Sadece dırdır... Ama çözüme dair, milleti rahatlayacak tek bir önerileri yok.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar