Türk İş asgari ücret üzerinden iktidara sert konuştu: Masadan kalkarız

Türk İş asgari ücret üzerinden iktidara sert konuştu: Masadan kalkarız
Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, asgari ücret için ön görülen rakam üzerine konuştu: "içimize sinen bir rakam olursa asgari ücret kararını onaylarız, olmazsa masadan kalkarız" dedi.

MASADAN KALKARIZ!

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Bursa''da düzenlenmiş olan Türk Metal Bursa 1 No''lu Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu''nda yaptığı konuşmada, Türk-İş ve Türk Metal Sendikası olarak her zaman işçilerin yanında olacaklarını belirtti.

İşçi sınıfının zorlu ekonomik şartlar altında kalarak krizin içerisinde yer aldığını belirten Kavlak konuşmasına şu şekilde devam etti: "İhracat rekorları kırarak, bütün zorluklara katlanarak, fedakarlığın en büyüğünü yaparak, hatta canımız pahasına ölümüne çalışarak, bu ekonomi için, daha da önemlisi, bu ülke için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Ancak değerli arkadaşlarım, biz ne yaparsak yapalım, bütün krizlerin, savaşların, darboğazların bedelini yine biz ödüyoruz” dedi.

Pevrul Kavlak vergi oranlarıyla ilgili de değişiklik talep ettiklerini söyledi. Kavlak, sözlerine şu şekilde devam ettii:

EMEKÇİLERİN EKMEĞİNE NE KADAR ÇÖKECEKSİNİZ

“Sanayide elektriğe yüzde 400, doğalgaza yüzde 264 zam gelmiş. Adamların gıkı çıkmıyor. Ama gözünü emekçinin parasına dikiyor. Yahu siz bu emekçilerin ekmeğine daha ne kadar çökeceksiniz?”

MASADAN KALKARIZ

"Biz o masada başka bir sorun için de mücadele edeceğiz. O masada bu kez, hepimizin canını yakan, canından bezdiren, vergi oranlarıyla ilgili değişiklik talep edeceğiz. ''Bu adaletsizliği giderin'' diyeceğiz. ''Yeter artık canımıza tak etti'' diyeceğiz" dedi

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar