Iğdır-Ağrı karayolu ulaşıma kapandı, araçlar yolda kaldı

Iğdır-Ağrı karayolu ulaşıma kapandı, araçlar yolda kaldı
Iğdır-Ağrı karayolunu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Onlarca araç yolda kaldı.

Iğdır ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi arasında ulaşımı sağlayan karayolu, yaşanan yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanarak birçok aracın mahsur kalmasına sebep oldu.

Iğdır'ın yüksek kesimlerinde öğleden sonra başlayan kar yağışı, akşam saatlerine doğru şiddetini artırdı. Özellikle Pamuk Geçidi'nde etkili olan kar yağışı, tipi oluşumuna sebep oldu. Ağır tonajlı araçların yol kapanmasıyla birlikte birçok araç yolda mahsur kaldı, uzun tır kuyrukları oluştu. Yoğun kar ve tipi nedeniyle zorlu hava koşulları sürücülerin ilerlemesini zorlaştırdı.

Oluşan trafik kuyrukları ve yolda kalan araçlar nedeniyle karayolu ekipleri, yoğun çabalarla yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Araçların kurtarılması ve yolun trafiğe açılması için ekiplerin kararlı bir şekilde çalıştığı belirtildi.

Öte yandan, Ağrı istikametine gitmek isteyen sürücüler, kapanan yoldan dolayı geri dönerek alternatif güzergahlar arayışına girdi. Karayolu ekipleri, sürücülerin güvenli bir şekilde ulaşımlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarına devam ediyor.

Bölgede yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle sürücülerden dikkatli olmaları ve trafik ekiplerinin yönlendirmelerine uymaları istendi. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede kar yağışının devam edeceği ve tipi etkisi altında olacağı konusunda uyarılarda bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar