IFC'den Türkiye ve Kazakistan'daki işletmeleri için Ülker Bisküvi'ye kredi

IFC'den Türkiye ve Kazakistan'daki işletmeleri için Ülker Bisküvi'ye kredi
Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Ülker Bisküvi'ye, Türkiye ve Kazakistan'daki işletmeleri için 75 milyon avroluk kredi sağlama kararı aldı.

IFC'nin yaptığı açıklamada, bu finansmanın Ülker Bisküvi'nin İstanbul ve Kocaeli'deki fabrikalarında depreme dayanıklılığı artırmak ve enerji verimliliğini artırmak için iyileştirmeler yapmasına yardımcı olacağı belirtildi.

Ayrıca, Ülker’in Kazakistan'daki yan kuruluşu olan Hamle fabrikasının kaynak verimliliği ve güvenlik standartlarının iyileştirilmesine de destek olacağı ifade edildi. Bu kredi aynı zamanda Ülker Bisküvi'nin doğal hayata tam uyum ve çevresel etkilerini azaltma hedeflerine ulaşmasına da katkı sağlayacak.

Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin depreme dayanıklı hale getirilmesinin önemine vurgu yapılarak, ülkenin yapı stokunun güçlendirilmesi ve olası depremlere karşı önlem alınmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekildi.

Ülker Bisküvi Üst Yöneticisi (CEO) Mete Buyurgan, IFC ile yapılan bu anlaşmanın şirketin sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynayacağını belirtti. Buyurgan, sürdürülebilirlik ilke ve uygulamalarını şirketin ticari faaliyetlerinde önceliklendirdiklerini ve bu anlaşmanın rekabetçi büyümeyi destekleyeceğini ifade etti.

IFC Türkiye ve Orta Asya Direktörü Wiebke Schloemer ise, bu projenin doğal afetlere karşı dayanıklılığı artıracağını ve lider bir gıda üreticisi ve ihracatçısına karbon ayak izini azaltma ve iklim değişikliğine uyum sağlama konusunda destek vereceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar