İdrarındaki kanı görünce hastanenin yolunu tuttu: Şüphesi hayatını kurtardı

İdrarındaki kanı görünce hastanenin yolunu tuttu: Şüphesi hayatını kurtardı
Kastamonu'da idrar yolundaki kanamadan şüphelenerek gittiği hastanede böbreğinde tümör tesit edilen 77 yaşındaki kadın, geçirdiği operasyon sayesinde sağlığına kavuştu. İdrarda bir kez dahi kan tespit edilmesi durumunda hastaneye başvurulması gerektiğini söyleyen Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sadi Turkan, basit görülen durumun ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Kastamonu'da ikamet eden 77 yaşındaki Seher Genç, idrar yolundan kan gelmesi sebebiyle Özel Kastamonu Anadolu Hastanesine müracaat ederek muayene oldu. Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sadi Turkan tarafından yapılan muayenede Genç'e, sağ böbrek toplayıcı sistem tümörü teşhisi konuldu. 15 gün içerisinde Seher Genç, Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sadi Turkan ve ekibi tarafından laparoskopik radikal nefroüreterektomi ameliyatı yapıldı. Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan 77 yaşındaki Genç, hastaneden taburcu edildi.

aw012696-02.jpg

ÜROLOJİDE ÇOK CİDDİ BİR DURUMDUR
Seher Genç'in tedavi süreci ile ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sadi Turkan, “Hastamız, 77 yaşındadır. Bize geliş nedeni ise idrardan kan gelmesidir. İdrardan kan geldiği zaman ürolojide çok ciddi bir durum olarak algılanır. Biz de bu yönde değerlendirme yaptık. Önce tomografi çektirdik, tomografide sağ böbrek içerisinde toplayıcı sistem tümörü adı altında bir görüntü oluştu. Biz bu görüntünün üzerine tanı koyma amacıyla sağ böbreğin içerisine kadar girerek endoskopik olarak görüntüledik ve parça alarak bunun kötü huylu bir tümör olduğunu tespit ettik. Dolayısıyla böbreğin ve böbrek kanalının mesaneye kadar uzanan yerin çıkartılması gerektiğini ifade ettik. Onlar da ameliyat olmayı kabul ettiler ve 4 gün önce sağ böbreğine laparoskopik olarak, yani halkımızın anlayacağı şekilde söylersek kapalı ameliyat yaptık. Böbreği tamamen aldık, artı böbrekten mesaneye kadar olan kanalı da çıkartarak başarılı bir operasyon yaptık. Tıbbi adı laparoskopik radikal nefroüreterektomidir. Hastamız şu anda gayet iyi durumdadır. 1-2 gün içerisinde taburcu edeceğiz” dedi.

“İDRAR YOLUNDA KANAMAM OLUNCA VAKİT KAYBETMEDEN HASTANEYE MÜRACAAT ETTİM”
Vakit kaybetmeden hastaneye müracaat ederek muayene olduğunu söyleyen 77 yaşında Seher Genç ise, “İdrar yollarından kanamam oldu. Bende Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’ne başvurdum. Tetkikler yapılınca böbreğimde kist göründü. Hocamız kisti almaya karar verdi. Yaparım dedi ameliyatı ve de yaptı. Çok şükür Allah'a şu anda iyiyim. Benimle çok ilgilendiler, çok çok iyiyim şu anda. Allah razı olsun ekibiyle birlikte ilgilendiler, bu kadar olur artık. Çok güzel ilgilendiler. Bugün dördüncü gün, gayet iyiyim şükürler olsun. Günde iki üç sefer odama geliyor ve halımı hatırımı soruyorlar. Şu anda hiçbir şikayetim yok, ameliyatımdan ötürü şu anda istediğim gibi hareket edemiyorum ama bu da bir iki gün içerisinde zamanla tamamen geçecek inşallah. Günden güne hareketlerim fark ediyor” dedi. Tedavisi tamamlanan Seher Genç, ardından hastaneden taburcu edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar