İbrahim Ömer Gönül kimdir?

İbrahim Ömer Gönül kimdir?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan Resmi Gazete'de Sermaye Piyasası Kurulu'ndaki görev değişimi yer aldı. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na İbrahim Ömer Gönül'ün atanmasıyla birlikte, İbrahim Ömer Gönül kimdir? İbrahim Ömer Gönül'ün eğitimi nedir? İbrahim Ömer Gönül nerelerde çalıştı? soruları aranmaya başladı. İşte İbrahim Ömer Gönül hakkında merak edilenler...
SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun yerine yardımcısı İbrahim Ömer Gönül getirildi.
 
İbrahim Ömer Gönül kimdir?
 
1973 yılında Ankara’da doğdu. Orta öğretimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde, yüksek lisansını Atılım Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı.
 
İş hayatına Şekerbank T.A.Ş.’de başlamış olup Fon Yönetimi bölümünde para piyasaları uzman yardımcısı ve uzmanı olarak çalıştı.
 
2004''te SPK''da göreve başladı
 
2004 yılında Sermaye Piyasası Kurulunda göreve başlayarak Kurumsal Yatırımcılar Dairesinde görev yapmıştır. Daha sonra Personel Müdürü ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2014 yılında Kurul Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş, bu görevine devam ederken 18 Nisan 2022 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmiştir.
 
Gönül; iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Almanca bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar