Hyundai'den devrim niteliğindeki elektrikli araç stratejisi!

Hyundai'den devrim niteliğindeki elektrikli araç stratejisi!
Hyundai'nin IONIQ markası altında sunulan ikinci modeli IONIQ 6, Advance donanım seviyesiyle artık daha fazla ilgi görmeye başlıyor.

Hyundai'nin IONIQ markası altında sunulan ikinci modeli olan IONIQ 6, Advance donanım seviyesiyle Türkiye pazarında daha fazla dikkat çekmeye başlıyor. İşte IONIQ 6'nın öne çıkan özellikleri:

• IONIQ 6, göz alıcı tasarımını 0.21cd sürtünme katsayısıyla birleştirerek düşük bir enerji tüketimine de imzasını atıyor.

• D sedan segmentinde kullanıcılarına fark yaratan bir görünüm ve konfor donanımları sunuyor.

• IONIQ 6 Advance donanım seviyesinin fiyat etiketi ise 1.660.000 TL.

u.jpg

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de satışa sunulan IONIQ 6 modeli, elektrikli araç tutkunları tarafından büyük ilgi görmüştü. Hyundai, bu ilgiyi daha da artırmak için Türkiye'ye özel bir donanım seviyesi olan "Advance"i piyasaya sürdü. Bu yeni donanım seviyesi, uygun fiyatı ve üst düzey donanım özellikleriyle Türk tüketicilerine elektrikli otomobillere daha kolay erişim imkanı sağlıyor. IONIQ 6, elektrikli modellere özgü E-GMP platformuyla üretiliyor ve yüksek konfor özellikleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, 0.21cd gibi düşük bir sürtünme katsayısıyla da Türkiye'deki elektrikli otomobiller arasında en verimli modellerden biri olarak öne çıkıyor.

p.jpg

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, bu yeni donanım seviyesi hakkında şunları söyledi: "Hyundai olarak, otomotiv sektöründeki elektrifikasyon trendine öncülük etmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda, 2030 yılına kadar 30'dan fazla elektrikli model tanıtarak globaldeki elektrikli araç satışlarımızı artırmak istiyoruz. Türkiye'de de elektrikli otomobil satışlarını yüzde 30'a çıkararak sektörde öncü konuma gelmeyi hedefliyoruz. IONIQ 6 Advance versiyonumuz, yüzde 10 ÖTV avantajıyla Hyundai'nin Türkiye'deki elektrikli araç pazarındaki varlığını güçlendirecek."

IONIQ 6'nın Advance donanım seviyesi, arkadan itişli single motor seçeneğiyle sunuluyor ve 53 kWh'lik standart bir batarya ile 429 km'lik bir menzile sahip. Aracın gücü ise 111 kW (151 PS). Ayrıca, 0-100 km/s hızlanması 8,8 saniye ve maksimum hızı 185 km/s olarak belirlenmiş.

IONIQ 6 Advance, özellikle kış aylarında yaşanan menzil kaybını önlemek için ısı pompasıyla birlikte geliyor. Bunun yanı sıra, aracın ısıl verimliliğini artırmak için ısı pompası standart olarak sunuluyor.

-001.jpg

IONIQ 6'nın dış tasarımı da göz alıcı detaylarla şekillendirilmiş. Aktif hava kapağı, tekerlek hava perdeleri ve entegre arka spoyler gibi tasarım öğeleri, aracın aerodinamik performansını artırıyor. Ayrıca, iç mekanı da rahat ve kullanışlı bir alan sunuyor. Tek kavisli iç tasarım, pratik özellikler ve sürdürülebilir malzemelerle geliştirilmiş. Köprü tipi orta konsol ve dokunmatik ekranlı gösterge paneli, modern bir görünüm sunuyor.

1707814697-hyundai-assan-genel-muduru-murat-berkel.jpg

IONIQ 6'nın Türkiye'de başlatılan bu özel donanım seviyesi, Hyundai'nin elektrikli araç stratejisini destekliyor ve 2024 yılında satışa sunulacak diğer modellerle devam edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar