Hüseyin Yayman kimdir? AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman kaç yaşında, nereli?

Hüseyin Yayman kimdir? AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman kaç yaşında, nereli?
AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok vatandaş milletvekilinin siyasi kariyerini ve aslen nereli olduğunu araştırıyor. Peki Hüseyin Yayman kimdir? AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman kaç yaşında, nereli?

Hüseyin Yayman kimdir?

Kahramanmaraş 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından Hatay'daki gelişmeleri aktaran milletvekili Hüseyin Yayman vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Birçok vatandaş internette Hüseyin Yayman'ın hayatını araştırıyor. Peki Hüseyin Yayman kimdir? AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman kaç yaşında, nereli?

HÜSEYİN YAYMAN KİMDİR?

Hüseyin Yayman, 1960 yılında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Hatay'da tamamlamıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuş ve Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Türkiye'nin İdari Reform Tarihi üzerine doktora yaparak kamu yönetimi ve siyaset bilimi doktoru unvanını almıştır.

Siyasi kariyerinin yanı sıra akademik alanda da çalışmalar yapan Hüseyin Yayman, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğretim üyeliği yapmıştır. Ayrıca ANAR ve SETA gibi kurumlarda danışmanlık, araştırmacı ve uzman olarak görev almıştır. Gazetelerde siyasal analizler yazmış, Hürriyet ve Vatan gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır. Ayrıca çeşitli televizyon kanallarında yorumcu ve siyaset danışmanı olarak görev yapmıştır.

Hüseyin Yayman, 25. Dönemde AKP İstanbul Milletvekili olarak seçilmiş ve 64 ve 65. Hükümetlerde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Ardından 27. Dönemde Hatay Milletvekili olarak seçilmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar