Hükümetin nakit desteği sürüyor | Ödemeden yararlanacak kişiler arasında olabilirsiniz!

Hükümetin nakit desteği sürüyor | Ödemeden yararlanacak kişiler arasında olabilirsiniz!
Pandemi sürecinin etkileri özellikle gelişmekte olan ülkelerde daha belirgin hale gelirken Türkiye de bu ülkeler arasında yer aldığı için maalesef salgının etkileri ülkemizde de oldukça ağır yaşanıyor.

Özellikle üretimin ve diğer ticari faaliyetlerin kesintiye uğraması nedeniyle maliyetler artıyor. Bu maliyetlerle baş edemeyen esnaf bir bir kepenklerini kapatıyor. Kapanan işyerleri hem işletme sahiplerini hem de işyeri çalışanlarını maddi sıkıntı içinde bırakmakta... 

Devlet yaşanan bu sıkıntıların önüne geçebilmek amacıyla işsizlik ve parasızlıkla mücadele etmek zorunda kalan vatandaşlara destek oluyor. Pandemi desteği olarak bilinen bu desteği almak için ne yapmalı ve nereye başvurulur?

Devletten 1100 TL Salgın Desteği!

Pandemi sürecinde işsiz kalan ve herhangi bir geliri olmayan vatandaşlara devlet tarafından 1100 TL nakit destek veriliyor. 1. ve 2. faz çalışmaları tamamlanan bu destek, şimdi 3. faz çalışmalarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Geçen yıl 1000 TL olarak ödenen pandemi desteği bu yıl 1100 TL olarak ödeniyor ve başvurular online olarak yapılıyor.

PANDEMİ DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Pandemi desteğinden yararlanacak kişiler,

SGK’ya göre 4a, 4b veya 4c kapsamında çalışmayan,

İŞKUR tarafından verilen işsizlik ödeneğinden yararlanmamak,

Faz 1 ve Faz 2 dağıtım süreçlerinde pandemi desteğinden yararlanmamak,

İŞKUR kısa çalışma ödeneğinden yararlanmamak,

SGK’dan dul, yetim veya emekli maaşı almamış olmaları gerekir. Bu şartları taşımayan kişiler pandemi desteği 3. Faz ödemesinden yararlanamazlar.

DESTEĞE NASIL BAŞVURULUR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Pandemi Sosyal Destek Programı”ndan yararlanmak isteyenler E-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirler.

Kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlete giriş yaptıktan sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Pandemi Destek Ön Başvurusu’nu seçerek formu doldurmanız yeterlidir. Formdaki bilgilerin eksik veya yanlış olması durumunda başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır.

Pandemi desteği onaylandığı takdirde her ay kişinin verdiği hesap numarasına 1100 TL yatırılır. Hesap numarası belirtilmemişse söz konusu destek her ay başvuru sahibinin adı ve soyadı ile PTT’ye yatırılır. Pandemi desteğinin çıkıp çıkmadığını öğrenmek için e-devlet üzerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasındaki “Sosyal Yardım Bilgi Sorgulama” bölümüne girip sorgulama ekranına tıklamanız yeterli.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar