Hüda Par ile ittifak yapan AKP'li Zengin: Kadın hakları denilince akla AK Parti geliyor"

Hüda Par ile ittifak yapan AKP'li Zengin: Kadın hakları denilince akla AK Parti geliyor"
Kadınların özgürlüklerini hedef alan söylemleri ile tanınan Hüda Par'lı milletvekillerini kendi listesinden aday gösteren AKP, kadın hakları mücadelesinde öncü parti olduklarını iddia etti.

Ali Aydın / Günboyu

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarak kadına şiddetin önünü açan iktidar kadınları savunmasız bırakırken, sadece geçtiğimiz ay 21 kadın cinayeti, 23 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti... AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, katıldığı bir canlı yayında tablonun aksini savunarak, “Bu ülkede kadın hakları denince akla gelen parti AK Parti. Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor. Türkiye'de kadınların hem çalışma hayatına katılması hem siyasete atılması için AK Parti çok adım attı” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını cevapladı. Kadın haklarında öncü parti olduklarını ileri süren Zengin'in, "Bu ülkede kadın hakları denince akla gelen parti AK Parti. Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor" sözleri dikkat çekti.

"YENİDEN REFAH PARTİSİ KADINLARIN ALEYHİNE KONUŞMUYOR"

Zengin, 6284 sayılı kanunla ilgili bir soruya verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir endişeye gerek yok. AK Parti kadın hakları konusunda bir ton iş yaptı. En önemlisi başörtüsüyle ilgili yasakların kalkmasıdır. Bu ülkede kadın hakları denince akla gelen parti AK Parti. Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor. Türkiye'de kadınların hem çalışma hayatına katılması hem siyasete atılması için AK Parti çok adım attı. Kadınların hakları korunacak. Uygulamayla ilgili sorunlar varsa bunlar izale edilecek."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar