Bebeklerde çift soyadı uygulaması başladı

Bebeklerde çift soyadı uygulaması başladı
Hollanda'da bebekler için soyadı düzenlemesi yürürlüğe giriyor. Kabul edilen yasaya göre 1 Ocak 2024'ten itibaren doğan bebekler hem anne hem de baba soyadını kullanabilecek.

Hollanda''da bebeklerle ilgili ilginç bir düzenlemeye gidildi. Buna göre ülkede 2024''ten itibaren bebekler anne ve babanın soyadını da taşıyabilecek.

Yasaları Koruma Bakanlığı''nın yazılı açıklamasında, ilgili yasanın Temsilciler Meclisinden sonra Senatoda da kabul edildiği bilgisi duyuruldu.

Yasanın 2024 yılından itibaren yürürlüğe gireceğine işaret edilen açıklamada, çocuklara anne-babalarının istediği sıralamaya göre ailenin istediği soyadının verilebileceği belirtildi.

2024 DOĞUMLULAR İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Çift soyadının çocuğun anne ve babasıyla olan bağlantısını göstereceği, ebeveynlerin bu seçenekten 1 Ocak 2024''ten sonra doğan bebekler için yararlanabileceği bildirildi.

Hollanda''da çocuklara 1811''den beri otomatik olarak babanın soyadının verildiği, 1998''den itibaren babanın soyadı yerine annenin soyadının da verilmesi imkanı olduğu belirtildi.

Bakanlığın konuyla ilgili açıklamasında ayrıca çift soyadı seçiminin zorunlu olmadığı da belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar