Hocasızlık Beşiktaş'a yaradı: Tansu Sarı yazdı...

Hocasızlık Beşiktaş'a yaradı: Tansu Sarı yazdı...
Süper Lig'in 18. haftasında Hatayspor, Mersin Stadyumu'nda Beşiktaş'ı ağırladı. Beşiktaş mücadeleyi 2-1'lik skorla kazandı. Tansu Sarı Beşiktaş-Hatayspor maçını değerlendirdi.

HOCASIZLIK BEŞİKTAŞ'A YARADI

2 sezon boyunca Hatayspor maçlarında Teknik Direktörleri Önder Karaveli ile Valerien Ismail'in görevine son veren Beşiktaş; Hatayspor maçı öncesi Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ı kovmuş, geçici olarak Serdar Topraktepe Mersin'de sahaya çıkmıştı..

Savunma kurgusunda Omar Colley, Bakhtiyor Zaynutdinov ve Arthur Masuaku gibi 3 solak oyuncuya forma veren Serdar Toprsaktepe, sağ bek mevkiinde Onur Bulut'u görevlendirdi..

Ganalı stoper Daniel Amartey bu kez Amir Hadziahmetovic ve Salih Uçan'la birlikte orta sahada yer alırken; Milot Rashica ve Semih Kılıçsoy kanatlarda, Jackson Muleka da santrfor olarak oynuyordu..

Ev sahibi Hatayspor'daysa Didier Lamkel Ze'nin yokluğu fazlasıyla hissedilirken üretmekte oldukça zorlandılar..

İlk yarıda Beşiktaş Jackson Muleka ve Semih Kılıçsoy'la pozisyonlar bulurken kaleci Erce Kardeşler birçok pozisyonda gole izin vermedi..

Dakikalar 35'i gösterirken Jackson Muleka Hatayspor savunmasıyla boğuşurken açılan topu Salih Uçan enfes bir vuruşla filelere gönderdi ancak önce "gol" diyen hakem Kadir Sağlam, VAR'daki Serkan Tokat'ın uyarısıyla Jackson Muleka'nın kaleci Erce Kardeşler'in arkasında olduğunu belirterek "ofsayt" dedi ve golü geçersiz kıldı..

Anlamadığım nokta Hatayspor gol çizgisinde bir futbolcu varken kalesinden açılan Erce Kardeşler'in arkasında yer alan Jackson Muleka nasıl ofsayt olur şaşkınlık verici..

Bence bu gol geçerli sayılmalıydı..

Ancak Beşiktaş durmayacaktı... Sol taraftan Amir Hadziahmetovic'in derinlemesine içeri uzattığı topu Hatayspor'un Kamerunlu stoperi Guy-Marcelin Kilama ıskalayınca meşin yuvarlağı önünde bulan genç Semih Kılıçsoy siyah-beyazlıları 1-0 öne geçirdi..

Ev sahibi Hatayspor'da Carlos Strandberg'in vuruşu direğin yanından falso alıp santimlerle ölçülebilecek bir şekilde auta giderken, Görkem Sağlam'ın serbest vuruşu da kaleci Mert Günok kurtarınca Beşiktaş soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti..

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'in Massanga Matondo'nun yerine Joelson Fernandes'i, her an gol fırsatı yaratabilecek olan Carlos Strandberg'in yerine de sağ bek Kamil Ahmet Çörekçi'yi oyuna alırken, Rayane Aabid'i kenarda unutması "Ben kaybetmek istiyorum" anlamına geliyordu..

Nihayet 2'nci golü de kalelerinde gördüler..

Amir Hadziahmetovic'in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Erce Kardeşler tereddüt edince Omar Colley kafayı çaktı.. Oyuna giren ve direkte durmasına rağmen sağ bek Kamil Ahmet Çörekçi duracağı yeri bilemeyince yer aldığı kale direğine çarpıp Hatayspor filelerine giden meşin yuvarlak Beşiktaş adına farkı 2'ye çıkarıyordu..

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel 70'de Görkem Sağlam ve Ömer Faruk Beyaz'ın yerlerine Rayane Aabid ile Armin Hodzic'i içeri atarak orta sahada biraz daha diri olmak istiyordu..

Bu değişiklikler golü de getirdi..

Renat Dadashov'un içeriye oynadığı top Beşiktaşlı Daniel Amartey'den sekip Armin Hodzic'in önüne düştü.. Meşin yuvarlağa çok sert vuran Boşnak yıldız kaleci Mert Günok'un sağından fileleri bulunca Hatayspor Beşiktaş karşısında skoru bir anda 2-1'e getirdi...

Golü kalesinde gören Beşiktaş'ta Milot Rashica'nın yerine oyuna giren Tayfur Bingöl'ün sol çaprazdan 2 sert vuruşunu Hatayspor kalecisi Erce Kardeşler kurtarırken, ikinci yarıda oyuna giren Hataysporlu Fauzi Ghoulam'ın serbest vuruşunu kaleci Mert Günok karşılayınca Süper Lig'de 1 aydır galibiyet yüzü göremeyen siyah-beyazlılar 2-1 kazandı..

Hatay deplasmanlarındaki mağlubiyet serisine son vererek 3 puanı kaptı..

Amir Hadziahmetovic'in 2 asistiyle galibiyete uzandı..

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel çok iyi olan kadrosunu kullanamıyor..

Rayane Aabid, Fauzi Ghoulam ve Carlos Strandberg mutlaka ilk 11'de başlar..

Özellikle Carlos Strandberg'i bir sakatlığı yoksa 46'da oyundan çıkarmasını anlayamadım..

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe 2'nci yarıdaki Hatayspor'un değişikliklerine cevap veremezken kazanmayı bildi..

Alman Teknik Direktör Andre Breitenreiter'in gelmesi şu dönemde risk olur ancak yeni Teknik Direktöre Başkan Hasan Arat karar verecek..

Beşiktaş ve Hatayspor'a önümüzdeki maçlarında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar