Metin Özkan'dan ilginç savunma: ''Para değil, puro aldım''

Metin Özkan'dan ilginç savunma: ''Para değil, puro aldım''
Metin Özkan, hakkında çıkan hırsızlık iddialarına ve güvenlik kamerası görüntülerine yanıt verdi. Kendisine komplo kurulduğunu iddia eden Özkan, ''Para değil, puro'' aldığını söyledi.

METİN ÖZKAN KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Gazeteci Metin Özkan, kendisiyle yemek yiyen bir kadının çantasından para çaldığı iddiası üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Hakkındaki iddiaları reddeden Özkan, ''''Bu durumun beni susturmak, tarafıma itibar suikasti yapmak için terör örgütleri tarafından birileri kullanılarak yapıldığı kanaatindeyim” dedi.

''''PARA DEĞİL PURO ALDIM''''

Halk TV''de yer alan habere göre Özkan ifadesinde, 23 Aralık 2021 tarihinde katıldığı bir televizyon programı sırasında avukat arkadaşı Bahadır Gökçe’nin kendisine mesaj attığını belirten Özkan, “Bahadır olayın geçtiği iddia edilen yerde akşam beraber yemek yemek istediğini yazdı. Restaurant sahibinin de özellikle yemeğe davet ettiğini yazdı. Ben müsait olmadığımı yazdım. Ancak söz konusu restauranta gitmem konusunda ısrar etti. Sonra beni televizyon binasının önünde beklediğini söyledi. Program bitip çıktığımda beni aldı ve mekana gittik” ifadelerini kullandı.

“Restaurantta bir tek masa vardı” diyen Özkan, “O masada doğum günü kutlaması için hazırlık yapan 7-8 kişi vardı. Ben ayrı bir masaya oturmak istedim. Ancak mekan sahibi Murat Babayiğit ısrar ederek doğum günü kutlamaya hazırlanan ve daha önce hiç tanımadığım şahısların bulunduğu masaya oturturlar. Masada müşteki (şikayetçi) bayan Ufuk Enginler ve Enginler’in işi diye tanıtılan Ergin Kerse yine başka isimler vardı. Yemeklerimizi yerken saz çalan 2 şahıs geldi. Bu sırada orada bulunan herkes üzerindeki pardesülerini, çantalarını hemen yemek yendiğimiz masanın yan tarafında bulunan küçük masanın üzerine bıraktı. Hatta benim pardesü ve puro kutumu mekanın sahibi Murat Babayiğit o masaya bıraktı. Yemeğimizi yedik, bu arada kutlama yaptılar. Yaklaşık 2 saat sonra ‘kalkalım’ dedim. Masadan kalktık. O sırada hesabın ödendiğini söylediler. Ama kimin ödediğini söylemediler. Devamında mekanın ortaklarından Murat Babayiğit, Vedat Saçaklıoğlu ve beni o mekana götüren avukat Bahadır Gökçe restaurantın bölümlerini bana gezdirdiler. Yemek yediğimiz masanın yanında bulunan üzerinde pardesü ve puro kutumun bulunduğu yere geldik. Restaurantı gezmeden önce pardesümü gitmiştim. Puro kutum orada kalmıştı. Son geldiğimde arkadaşlarla beraber puro kutumu aldım ve cebime koyup, makamdan ayrıldım” dedi.

''''YAYIN YASAĞI ALDIRDIM''''

İfadesinde olay sonrası yaşananlara da değinen ve beraber oturduğu kadının bir miktar para kaybettim demesi üzerine restauranta çağrıldığını söyleyen Özkan, “Bende gittim. Kamera görüntülerini gösterdiler. Bende gülerek, ‘Ya ben puro kutumu aldım. Siz bunu nasıl yorumlamışsınız’ dedim. Sonrasında bayanın parasını başka bir yerde düşürmüş olabileceği söylendi ve olay kapandı. Ta ki 22 Şubat 2022 tarihinde söz konusu puro kutumu aldığım görüntülerin yayınlanmasına kadar hiçbir arayan soran olmadı. Bu görüntüler yayınlanınca ben bana iftira atıldığını ve bunun bir kurgu olduğunu söyleyerek avukatlarım vasıtasıyla yayın yasağı aldırdım. Hakkımdaki suçlamayı kabul etmiyorum. Böyle bir eylemde bulunmadım. Bulunmam mümkünde değil. Benim böyle bir eylemde bulunmam akıl ve mantık dışı olduğu gibi hayatın olağan akışına da aykırıdır. Zira ben ekonomik olarak ihtiyacı olmayan ve hatta ihtiyacı olan insanlara yardımda bulunan biriyim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar