Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ercan Çalışkan

Ercan Çalışkan

İÇ SESİM

Hiç Şaşırmadım!

Geçen yazımda paylaştığım sosyal medya haberlerini izlediğimle ilgili sırrımı kimseye söylememişsinizdir sanırım. Okuyanlarla yazan arasında küçük bir sırdı bu...

İşte böyle bir haber turunda, bir hafta öncesine ait bir video dikkatimi çekti. Sayın Cumhurbaşkanımız, Özbekistan ziyaretinde yanındaki mevkidaşına protokolü tanıtıyordu. Protokolün en başındakini tanıyamadım. Hemen yanında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sıralanıyordu. Çaktırmadan sadece size söyleyeyim. Onların kimler olduğunu da resmi açıklamadan öğrenmiştim.  Baştaki ismi araştırmaktansa "Emekli Öğretmen''i arayıp ona sorayım, nasılsa tanıyordur. Aynı zamanda hatırını sormuş olurum." diye düşündüm. Bu fikrimi de hemen uygulamaya koydum.

                                                                                              *

- Emekli Öğretmen, nasılsın?

- Sağ olasın Köşe Yazarı. Hayırdır, hep ben seni arardım?

- Özbekistan ziyaretinde protokolümüzün başındaki "yetkili"yi  soracaktım.

Emekli Öğretmen "Ayıp ayıp! Onu tanımıyor musun?" diye fırçayı bastıktan sonra başladı anlatmaya…(1)

O tanımadığın kişi İbn-i Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti''nde görev yapmaktadır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığıyla protokol imzalayan  ve benim belirleyebildiğim altı vakfın yönetim kurulunda emek (!) vermektedir. Dahası çok değişik alanlarda faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde ortaklığı bulunmaktadır.

Ayrıca sporla da çok yakından ilgilidir. Okçular Vakfı yönetimindedir. O kadar çok yetkindir ki kendi ifadesiyle dünyanın en önemli, en ciddi geleneksel spor kuruluşu olan Dünya Etnospor Konfederasyonu''nun da başkanıdır.

                Bu on parmağında yüz marifet barındıran ve ne yazık ki senin tanıyamadığın(!) kişi çok sık da uluslararası görüşmelerde masanın en başlarında yer almaktadır.

                                                                                              *

+ İyi de Emekli Öğretmen, "Bir ademoğlu bu kadar işe nasıl vakit buluyor?" sorusu bir yana bu görevlerin hiçbiri protokolün başında bulunmasını açıklamıyor ki!

- Bir özelliğini sona sakladım!

- Neymiş o?

- O tanımadığın kişi, Sayın Cumhurbaşkanı''mızın oğlu Bilal Erdoğan! Bir de unutmadan Özbekistan''a giden uçakta parti mensubu yetkililer de var. Protokolün yapıldığı yerde selfi bile çekmişler. Şaşırdın mı?

- Hiç şaşırmadım Emekli Öğretmen, hiç şaşırmadım! Bilal Erdoğan''ın bir şehrin valisini, vekillerini ve rektörünü beklettikten sonra geldiğinde bu zevat tarafından ayakta ve hazır olda karşılandığını okuduğumda da şaşırmamıştım ama itiraf edeyim devleti yönetenin oğlunun sadece krallıklarda protokol başı olduğunu sanıyordum. Onu da benim cahilliğime(!) ver.(2) Ben şaşırma hakkımı, Bilal Bey''in bindiği atın yularını tutan iki kişinin fotoğrafını görünce kullanmıştım.(3) Maşallah o günden bugüne çok değişmiş. Bayağı kilo almış.

Hani, Bilal Erdoğan''ın at üstündeki bir fotoğrafını, "Atın yularını tutanların biri rektör, diğeri dekan!" diye haber yapmışlardı ama düzeltme gelmişti. Meğer resimdekilerden biri dönemin Balıkesir Belediye Başkanı olup ağlayarak görevden alınan Edip Uğur, diğeri sonraki Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yücel Yılmaz''mış. Sanki ikinci durum birinciden farklıymış gibi…

Bunun için şimdi bana boşuna cumhuriyet, demokrasi, modern devlet yapılaşması, hukuk devleti, devletin uçağı, kul hakkı… gibi terimleri sıralama!

Ben o topa girmem. Hiç, Sayın Cumhurbaşkanı''mızın sarayda partisinin eski milletvekillerine verdiği yemek için haram falan diye yazdığımı gördün mü? Onlar benim boyumu aşar Emekli Öğretmen aşar!

- Dur, kapatmadan sana bir şey sorayım. Biliyorsun "Avrupa bizi kıskanıyor." diye müthiş bir özdeyişimiz var ya! Sakın şu olay için söylenmiş olmasın:

Hatırlarsın, 2015 Haziran''ında Fransa Başbakanı''nın Başbakanlık uçağıyla Berlin''e maça gitmesi ülkede kriz çıkarmış, Fransa ayağa kalkmıştı. Tepkiler sonunda Başbakan Manuel Valls, kendisiyle beraber maça gelen iki çocuğunun masrafını ödeyeceğini açıklamıştı.(4)

Ne dersin, eski Fransa Başbakanı Valls, "Yahu ben koca uçağa iki oğlumu sığdıramadım. Türkiye''nin Cumhurbaşkanı oğlunu, kızını geçtik; partililerini bile her yere taşıyor." diye düşünüp Türkiye''yi kıskanıyor mudur sence?

-Ben bu soruyu da taca atıyorum. Elimden gelen okurlarıma sormak…

Siz ne dersiniz sevgili okurlarım?

+

(1)          https://www.youtube.com/watch?v=RGmg5MvWmaU

(2)          https://www.parlamentohaber.com/adiyamanda-protokol-hazirolda-bilal-erdogani-bekliyor/

(3)          https://www.ciddigazete.com/politika/atin-yularini-kimler-tutuyor-h28498.html

(4)          https://t24.com.tr/haber/fransa-basbakaninin-basbakanlik-ucagiyla-maca-gitmesi-ulkede-kriz-cikardi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları