Herkesin gözü kulağı İstanbul’da: Büyük depremin 7 maddelik eylem planı açıklandı

Herkesin gözü kulağı İstanbul’da: Büyük depremin 7 maddelik eylem planı açıklandı
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, olası İstanbul depreminde uygulanacak 7 maddelik eylem planını açıkladı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından gözler İstanbul’a çevrildi. İstanbul’da çürük ve hasarlı binaların birer birer tespit edilmesi için çalışmalar başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Deprem Seferberlik Planı” hazırladı. İBB Genel Sekreteri Buğra Gökçe, depremde uygulanacak 7 maddelik eylem planını açıkladı.

Açıklamasında ‘seferberlik ruhu ve uzlaşı kültürü’ vurgusu yapan Gökçe, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Afet sürecinde, koordinasyon yetisinin, asayiş, lojistik, kurtarma vb. süreçlerde ne denli önemli rol oynadığını hepimiz gördük. İBB ve ilçe belediyeleri arasındaki ortak işbirliğinin öneminin farkında olarak, seferberlik ruhunu kaybetmeden, süreci ilerletmemiz çok önemli. Biz de başarabiliriz! Sağduyu, akıl ve seferberlik ruhuyla hep birlikte.

Gökçe, 7 maddelik eylem planını şu şöyle açıkladı:

Uzlaşı kültürüyle riskli yapılarda dönüşümü ateşlemek, Kira yardımını ekonomi şartlara uygun hale getirmek, Kamu yararına maliyetine güçlendirme gerçekleştirmek, Zemin katlarda kolon-kiriş kesilmesinin önüne geçmek, İnşaatlarda imar ve yapı denetimini gerçekleştirmek, Depreme duyarlı park ve meydanlar oluşturmak, Kurtarma ve afete müdahalede yerel kapasiteyi artırmak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar