Herkesin deprem olmaz dediği o yerdeki fay dirildi! 7 ve üzeri deprem üretebilir

Herkesin deprem olmaz dediği o yerdeki fay dirildi! 7 ve üzeri deprem üretebilir
Deprem Haftası’nda dikkat çeken hayati önem taşıyan açıklamalar yapan Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, kimsenin ismini anmadığı o bölge için uyardı.

6 Şubat depremlerinin ardından artçı depremlerin sayısı gündem güne artarken deprem uzmanları da kritik açıklamalarını art arda sıralıyor.

Bir deprem uyarısı da Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak’dan geldi.

Kavak, daha önce kimsenin dikkat çekmediği bir noktayı işaret ederek şöyle uyardı:

6 Şubat depremlerinden sonra güneyden başlayarak bir stres transferinin Gürün’den başlayarak kuzeye doğru etkin olduğunu söyleyebiliriz. Bu bölgede şimdilik sismik bir etkinlik yok. Bu zonu etkileyebilecek 7 üzerindeki bir depremin Erzincan-Bingöl arasındaki Yedisu ve civarındaki sismik boşlukta olabileceği ifade edilmektedir.

aw156583-01.jpg

“DELİLER FAYI DEPREM ÜRETEBİLİR”

Diğer önemli bir diri fayımız ise Altınyayla civarından geçerek güneybatıda Kayseri’ye, doğuda Tecer’e kadar uzanan Deliler Fayı’dır. Deliler Fayı’nın, Tecer Fayı ile birleşerek Divriği’ye doğru giden ayrı bir fay zonunun da deprem üretebileceğini söyleyebiliriz.

TEK AFET İLÇESİ OLAN O YER İÇİN UYARDI

11 il dışında afet kapsamına alınan tek ilçe olan Sivas’ın Gürün ilçesi için ayrı bir değerlendirme yapan Kavak, bu bölgede etkileyebilecek diri fayların Sarız, Ayvalı, Gürün ve Beyyurdu Fayı olduğunu belirtti.

Kavak, Kahramanmaraş depremlerinin gevşek alüvyon birimlerinin bulunduğu Kızılırmak’ın yatağına yakın olan özellikle Kardeşler Mahallesindeki binalarda önemli sıkıntılar olabileceğine dair kanıtlar olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar