Herkes atanacak yeni ismi bekliyor... Bayramdan sonra MHP'de deprem var

Herkes atanacak yeni ismi bekliyor... Bayramdan sonra MHP'de deprem var
MHP Kocaeli Teşkilatı'nda sular durulmuyor. Kendisi için, "Ben Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Kocaeli'ndeki temsilcisiyim. Bana kimse dokunamaz" diyen il Başkanı Aydın Ünlü'nün Genel Merkez tarafından görevden alınmasından sonra gözler yeni il başkanını atayacak Genel Merkez'e çevrildi. Ünlü'nün 9 yıl süren il başkanlığı görevini sona erdiren tebliğin Semih Yalçın'ın yaptığı belirtildi.

GÜNBOYU-ÖZEL

Aydın Ünlü'nün ekibi olarak nitelendirilen tüm ilçe teşkilatlarınından görevden alınacağı konuşuluyor. Bahçeli tarafından yeni il başkanın adının belirlendiği; atamasının ise bayramdan sonra yapılacağı ifade ediliyor. Daha önce hakkında Genel Merkez'e çok sayıda şikayet giden Ünlü'nün "kaset" iddiasıyla Karamülsel İlçe Başkanı Çetin Öksüz'den görevini bırakmasını istemesiyle derinleşen krizi patlatmıştı.

Görevden alınan Aydın Ünlü ile ilgili Özgür Kocaeli'den Cemalettin Öztürk dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Öztürk, "9 yıllık il başkanlığı sürecinde gücünü katlayan Ünlü’ nün söylemleri de değişmişti. Kendisi için, “Ben genel başkan Devlet Bahçeli’nin Kocaeli’ndeki temsilcisiyim. Bana kimse dokunamaz. Kendi gücünü bilen bir il başkanıyım. Bizim yolumuz belli, önümüze çıkanı ezip geçeriz” diyebiliyordu" diye yazdı.

"TEŞKİLATA KÜSENLER DÖNDÜ"

Bu gelişmelerle bilgileri MHP'li il yöneticileriyle görüşerek kulis bilgileri şeklinde aktaran Cemalettin Öztürk, köşesinde şunları yazdı: "Yeni il başkanı belli" diyerek şöyle yazdı: MHP Kocaeli Teşkilatında bir dönem sona erdi... 2012 yılından bu yana MHP Kocaeli İl Başkanlık görevini yürüten Aydın Ünlü, genel başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla görevinden alındı. Ünlü ile birlikte il yönetim kurulu üyeleri de görevlerinden el çektirildi. MHP'de yaşanan beklenmedik bu değişim, teşkilat içerisinde önemli bir hareketliliğe yol açtı. Aydın Ünlü' nün yönetim anlayışına yıllardır tepki gösteren, teşkilata küsüp kenara çekilen partililer ve ülkücüler, yaşanan gelişmeden sonra sahaya indiler. Kendilerini göstermeye başladılar.

"RAHATSIZ OLAN ÇOKTU"

Hiç kuşku yok ki 9 yıllık il başkanlığı sürecinde Aydın Ünlü, kendi teşkilatı içerisinde bir güç oluşturdu... Özellikle Cumhur İttifakı'nın ortağı olmasından sonra gücünü ikiye katladı... Her istediğini yapabilen, her söylediği dinlenen ve yerine getirilen bir konuma erişti... Kent bürokrasisi üzerinde söz sahibiydi... Kendisine yakın ülkücü isimleri Büyükşehir'e ve ilçe belediyelerine işe mi yerleştirmek istiyordu; Ünlü o kişilerin isimlerini listeleyip belediye başkanlarına gönderiyor ve o isimleri işe alınıyordu. İtiraz bile edilmiyordu... Silah ruhsatları mı alınacaktı? Silah ruhsatı almak isteyenlerin isimlerini valiliğe gönderiyor; o ruhsatlar veriliyordu... İzmit'te ve diğer ilçelerde MHP'li bir kişi kafe veya restoran mı açmak istiyordu; Ünlü ilgili yöneticileri arayıp durumu izah ediyordu ve o kafe ve restoran işletmecisine ruhsat veriliyordu... Kim ne derse desin Aydın Ünlü, bulunduğu konumu 9 yıl boyunca iyi değerlendir ve karşılığını da fazlasıyla aldı... Elbette ki gücünü ve kazandıkları teşkilat içerisinde ve kamuoyunda ciddi tepkiler de aldı... Rahatsız olan çoktu... Mesela İzmit şehir merkezinin en işlek yerinde, Yeni Cuma Caminin hemen dibinde insanların gözünün içine sokarcasına Tramvay Kafe ruhsatını alması ve bunun her geçen gün genişletmesi çok tartışıldı, konuşuldu ve halen de konuşulmaya devam ediyor. Normalinde bir başkasının bu alanda kafe açmak için ruhsat alması mümkün değil!

"BANA KİMSE DOKUNAMAZ"

9 yıllık il başkanlığı sürecinde gücünü katlayan Ünlü' nün söylemleri de değişmişti. Kendisi için, "Ben genel başkan Devlet Bahçeli'nin Kocaeli'ndeki temsilcisiyim. Bana kimse dokunamaz.  Kendi gücünü bilen bir il başkanıyım. Bizim yolumuz belli, önümüze çıkanı ezip geçeriz" diyebiliyordu. Güç sarhoşu olanların söylediği cümleler bunlar... Aydın Ünlü, birlikte yol yürüdüğü milletvekili Saffet Sancaklı'yı ne zaman karşısına aldı o zaman siyasi hayatı da alt üst oldu... Tüm siyasi kariyeri bitti. Teşkilata ilk üye olduğu düzeye indi... Ünlü şuan sadece sıradan bir parti üyesi...
 
İLÇE BAŞKANLARI DA ALINACAK

Geçen gün teşkilatın tanınmış önemli bir ismiyle sohbet ettim... Aydın Ünlü'nün görevden alınış sürecini anlattı... Bundan sonraki sürecin nasıl olacağını anlattı.
Söyledikleri, sanki genel merkezin aldığı kararlardı... Şunu söyledi: "Cemalettin, sen partimizi uzun yıllardır takip eden, bilen bir gazetecisin. Nelerin olacağını tahmin edebiliyorsun. Ben sana bir tahlil yapmak istiyorum. Genel başkanımız, liderimiz Devlet Bahçeli, Aydın Ünlü'yü görevden aldı. Bana göre gecikmiş bir karardı. Genel Merkez Yönetimi, Ünlü'yü görevden almak için aylar önce karar almıştı. Kimi il başkanlığına atanacağı belli. O isim genel merkezde bekletiliyor. Bayramdan hemen sonraki ilk pazartesi günü olmasa bile salı günü yeni il başkanı açıklanacak. Açıklama çarşambayı bulmaz bile... Yeni il başkanı atandıktan sonra bütün ilçe başkanları da görevden alınacak. Çünkü yeni atanacak il başkanı Aydın Ünlü' nün devamı olan ilçe başkanları ve yönetimleriyle devam etmek istemez. MHP Kocaeli Teşkilatı yeni isimlerle ve yeni bir ruhla yoluna devam edecek. Göreceksiniz her şey daha şeffaf ve güvene dayalı bir teşkilat yapısı olacak. Teşkilat içerisinde küskünler barıştırılacak, giden ülkücüler geri davet edilecek..." dedi.

KARARI SEMİH YALÇIN TEBLİĞ ETTİ

Teşkilat içerisinde bu önemli ismin anlattıkları mantıklı ve doğru şeyler... Belli ki MHP Genel Merkez Yönetimi,  Ünlü'yü görevden alacağına karar verdiği gün süreci bu şekilde işletmek için düğmeye basmış bile... Böyle bir karar alınmasaydı, MHP Genel Merkez Yönetimi, 13 Temmuz Salı günü yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında alınan kararı akşam saatlerinde il başkanına iletmezdi. Görevden alınma kararını telefonla Ünlü' ye bildiren ise genel başkan yardımcısı Semih Yalçın. Kararın çıkmasının ardından, MYK üyesi ve milletvekilliden oluşan üç isim İzmit'e gönderildi. Gönderilen heyet, il binasındaki bütün evraklara, karar defterine ve teşkilat mührünü alıp, parti binasının anahtarlarını değiştirip Ankara'ya götürdü.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

MHP'de gözler bayram sonrasına çevrildi... Yeni il başkanı atanacak. Bütün ilçeler görevlerinden alınacak. İl başkanın görüşü de alınarak ilçe başkanların atamaları gerçekleşecek. İl başkanı ve ilçe başkanları en kısa sürede kendi yönetimlerini oluşturacak ve onay için Ankara'ya gönderilecek... Siyasette bu gibi oluşumlar uzun sürer gibi görünse de MHP'de bu süreç kısa sürer. Çünkü yönetimlerde görev almak isteyecek çok sayıda partili olacak... Son 25 yıldır teşkilatta aktif rol oynayan, son 9 yılı il başkanı olarak geçirerek muazzam bir siyasi güç elde eden Aydın Ünlü, şimdi yapa yalnız kalmış durumda. Her gün etrafında ayrılmayanlar da artık kendisini aramıyor sormuyor... Yapayalnız bir insan... Ünlü, önümüzdeki Aralık ayında hakkında açılan davalarda hâkim önüne çıkacak. Kendisini zor günler bekliyor gibi görünüyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar