Belediye başkanları anketinden çarpıcı sonuçlar! Cumhur İttifakı'na soğuk duş etkisi

Belediye başkanları anketinden çarpıcı sonuçlar! Cumhur İttifakı'na soğuk duş etkisi
Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Cumhur ve Millet İttifakı'nın belediye başkanlarıyla ilgili paylaştığı ankette çarpıcı sonuçlar yer aldı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da Millet İttifakı'nın belediyelerinin güçlendiğini ve güçlerini korumaya devam ettiğini söyleyen Özkiraz, Bursa'yı da son anketle birlikte Cumhur İttifakı'nın kaybettiğini söyledi.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, son yapılan anketi sosyal medya hesabından paylaştı. Ankette katılımcılara, "Büyükşehir belediye başkanı yeniden aday olursa oy tercihiniz nasıl olur?" sorusu soruldu.

İstanbul'da yaşayan katılımcıların yüzde 52,1'i "Kesinlikle oy veririm", yüzde 35,9 "Kesinlikle oy vermem" cevabını verirken, Ankara için yüzde 52,4 oy vereceğini, yüzde 36,2 ise oy vermeyeceğini söyledi.

1anket1.jpg

İzmir için yüzde 58,4 oy vereceğini söylerken, yüzde 29,8 oy vermeyeceğini söyledi. Antalya'da da yüzde 50,3 oy vereceğini, yüzde 43,4 oy vermeyeceğini ifade ederken en çok şaşırtan sonuçlar ise Bursa'dan geldi. Bursalı katılımcıların yüzde 42,1 oy vereceğini söylerken, yüzde 45,9'u kesinlikle oy vermeyeceğini belirtti.

1anket2.jpg

Adana için bakıldığında, yüzde 53,5 oy vereceğini, yüzde 34,8 vermeyeceğini söyledi. Mersin'de de Millet İttifakı oylarını daha da artırdı. Oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 55,9 oldu.

Kocaeli'de yüzde 49,8 oy vereceğini söylerken yüzde 42,1 oy vermeyeceğini ifade etti. Son seçimlerde AKP'nin kazandığı Kocaeli'nde üstünlük hâlâ AKP'de.

1anket3.jpg

AKP'nin kazandığı Denizli'de ise katılımcıların yüzde 45,6'sı belediye başkanına oy verebileceğini söylerken, yüzde 46,9'u kesinlikle oy vermeyeceğini söyledi.

anket4-005.jpg

Kemal Özkiraz, Cumhur İttifakı'ndaki belediyelere değindi ve "Balıkesir'de Ahmet AKIN etkisi güçlenerek sürüyor. Balıkesir kesin olarak el değiştirecek. Manisa belediye başkanı başarılı bulunuyor fakat MHP'ye karşı gelişen rüzgar oy kaybına sebep olyor. Şanlıurfa AKP'nin en çok oy kaybettiği belediyelerden birisi. KahramanMaraş da AKP hâlâ çok güçlü. Samsun Cumhur İttifakı'nın başarısız belediyelerinden birisi, burada ittifak sağlanırsa İYİ Parti adayı seçimleri kazanacaktır. Ordu da benzer bir durum gelişebilir ancak hâlâ AKP önde. Diğer illerde değişiklik beklenmemeli" dedi.

anket5-003.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar