Hem Almanya'da yaşayan hem de yaşamayı düşünen Türkleri yakından ilgilendiriyor! 1 Ocak 2024'ten önce gerçekleşecek

Hem Almanya'da yaşayan hem de yaşamayı düşünen Türkleri yakından ilgilendiriyor! 1 Ocak 2024'ten önce gerçekleşecek

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan "Vatandaşlık Yasasının Modernizasyonu" adını taşıyan yasa tasarısı Federal Meclis'te ele alındı. Yasa ile beraberinde Almanya’da vasıflı eleman açığının kapatılması da hedefleniyor.

VoATürkçe'nin aktardığına göre; Mecliste konuşan İçişleri Bakanı Nancy Faeser, söz konusu düzenlemenin mevcut hükümetin en önemli reformlarından biri olduğunu hatırlatarak, "Pek çok alanda vasıflı çalışana ihtiyacımız var. Bu yasayla nitelikli insanları ülkemize çekmeyi arzuluyoruz. Ayrıca uzun süredir Alman toplumunun bir parçası olan göçmenlerin artık daha kolay vatandaş olmasını diliyoruz" diye konuştu.

HÜKÜMETİN ÇİFTE VATANDAŞLIĞA YEŞİL IŞIK YAKMASINA ELEŞTİRİLER GELDİ

Yeni vatandaşlık yasasına karşı çıkan muhalefetteki Birlik Partileri CDU/CSU ve aşırı sağcı AfD, hükümeti, Alman vatandaşlığına geçişi kolaylaştırarak Almanya’yı ve Alman toplumunu yozlaştırmak istemekle suçladı.

Hıristiyan Birlik partileri Alman Meclis Grubu İç Politika Sözcüsü Alexander Throm, hükümetin özellikle çifte vatandaşlığa yeşil ışık yakmasını eleştirdi.

1.jpg

ALMAN HALKI KABUL ETMEK İSTEMİYOR

AfD adına bir açıklama yapan Gottfried Cuido, hükümetin göçmenlerin uyum göstermesini beklemeden Alman vatandaşlığı almasını hedeflediğini öne sürerken, Alman halkının çoğunun bu uygulamayı kabul edilemediğini öne sürdü.

Yasa tasarısı, bundan sonraki aşamada İçişleri Bakanlığı’nın ilgili komisyonunda görüşülüp, son düzeltmelerin ardından hükümet tarafından onaylanacak. Yasanın yılbaşından önce yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İlgili Haberler