HEDEP'ten CHP'yi kızdıracak hamle! Başak Demirtaş hangi şehirden aday oluyor

HEDEP'ten CHP'yi kızdıracak hamle! Başak Demirtaş hangi şehirden aday oluyor
Yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceğini açıklayan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı bir ilden aday göstermeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyerek İstanbul'dan aday çıkarmayan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), bu kez yerel seçimlere kendi adayları ile katılma kararı aldı. Mart ayında gerçekleşmesi beklenen yerel seçimlere dair HEDEP'in aday belirleme süreci, özellikle İstanbul, Ankara, ve İzmir gibi büyükşehirlerde kimlerin aday olacağı merak konusu oldu.

Canlı yayına katılan gazeteci Barış Yarkadaş, parti içinde yaşanan gelişmeleri paylaşarak HEDEP'in İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adaylığı için Hüda Kaya, Başak Demirtaş ve Pelin Batu'nun isimlerinin geçtiğini öne sürdü. Ancak, iddiaların ardından Pelin Batu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile HDP'den aday gösterilmediğini belirtti ve bu haberleri yalanladı.

Halen cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ise henüz bu iddialara yönelik bir açıklama yapmış değil.

Parti içindeki dinamiklere dair Barış Yarkadaş'ın aktardığı bilgiler, HEDEP'in seçim stratejisindeki belirgin farklılıkları ve aday belirleme sürecindeki karmaşayı ortaya koyuyor. İlerleyen günlerde HEDEP'in resmi açıklamaları ile adaylarını duyurması bekleniyor.

hedep-in-ibb-adayligi-icin-basak-demirtas-in-adi-16597534-8142-m.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar