Hatice Karahan kimdir? Fatih Karahan ve Hatice Karahan akraba mı?

Hatice Karahan kimdir? Fatih Karahan ve Hatice Karahan akraba mı?
Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan'ın akraba mı oldukları insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Hatice Karahan kimdir? Fatih Karahan ve Hatice Karahan akraba mı?

Hatice Karahan kimdir?

Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan'ın hayatı ve kariyeri, ekonomi gündemini takip eden vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Hatice Karahan kimdir? Fatih Karahan ve Hatice Karahan akraba mı?

HATİCE KARAHAN KİMDİR?

1978 yılında İstanbul'da doğan Hatice Karahan, ekonomi alanında kazandığı başarılarla dikkat çeken bir isimdir. Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden 1999 yılında mezun olan Karahan, aynı üniversitede İktisat yüksek lisans derecesini 2001 yılında tamamlamıştır. Akademik kariyerine ABD'de devam eden Karahan, 2006 yılında Syracuse Üniversitesi'nde ekonomi doktorasını tamamlamıştır. Aynı üniversite bünyesindeki Center for Policy Research'te araştırmalar yaparak uluslararası alanda kendini geliştirmiştir.

Türkiye'ye döndükten sonra çeşitli üniversitelerde ders veren ve TÜBİTAK'ta danışmanlık görevi üstlenen Hatice Karahan, Türkiye'nin önde gelen iş dünyası kuruluşlarından olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) gibi kuruluşlarda uzun yıllar ekonomi danışmanlığı yapmıştır.

2015 yılı itibarıyla İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü'nde kurucu bölüm başkanlığını üstlenen Karahan, 2020 yılında profesör unvanı almıştır.

Temmuz 2017'de Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na atanarak üst düzey bir göreve gelmiş olan Hatice Karahan, ayrıca Harvard Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi'nde ekonomi alanında misafir akademisyen olarak görev yapmıştır.

HATİCE KARAHAN İLE FATİH KARAHAN AKRABA MI?

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile Hatice Karahan'ın soyadlarının aynı olmasından dolayı birçok vatandaş sosyal medyada ikisinin akraba olabileceği üzerinde durmaya başladı. Ancak Hatice Karahan ve Fatih Karahan akraba değiller. Bu durumun sadece bir soyadı benzerliği olduğu açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar