Hatay Valisi kimdir? Mustafa Masatlı kimdir, kaç yaşında, nereli?

Hatay Valisi kimdir? Mustafa Masatlı kimdir, kaç yaşında, nereli?
Hatay Valisi Mustafa Masatlı son zamanlarda vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok kişi Mustafa Masatlı'nın hayatını araştırıyor. Peki Mustafa Masatlı kimdir, kaç yaşında, nereli?

Mustafa Masatlı kimdir?

Hatay'da 6 Şubat 2023 depreminin ardından yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Hatay Valisi Mustafa Masatlı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Birçok kişi valinin hayatını ve kariyerini araştırıyor. Peki Mustafa Masatlı kimdir, kaç yaşında, nereli?

MUSTAFA MASATLI KİMDİR?

26 Haziran 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Hatay Valiliği'ne atanan Mustafa Masatlı, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur. Daha önce Ardahan ve Amasya Valisi olarak görev yapan Masatlı, 6 Kasım 1969'da Sungurlu'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara ve Sungurlu'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi'nden Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Cumhuriyet Üniversitesi'nde Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı.

1994 yılında Mülki İdare Mesleğine Tokat Kaymakam Adayı olarak başlayan Masatlı, İngiltere'de 8 ay süreyle bulundu. Ardından Küre (Kastamonu) ve Yapraklı (Çankırı) Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Sırasıyla Ulaş (Sivas), Bahçesaray (Van), Demre (Antalya), Alaçam (Samsun), Gerede (Bolu) Kaymakamlıkları, Tekirdağ Vali Yardımcılığı ve Tekirdağ İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Kayseri Vali Yardımcılığı, Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı (Bursa) görevlerinde bulundu.

Masatlı, yurtiçi ve yurtdışında birçok seminerde ve çalışmada yer aldı. 2018-2020 yılları arasında ise Ardahan valisi olarak atandı.

İyi derecede İngilizce bilen Mustafa Masatlı evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar