Hasan Kalyoncu kimdir? Hasan Kalyoncu kaç yaşında, nereli, ne zaman öldü?

Hasan Kalyoncu kimdir? Hasan Kalyoncu kaç yaşında, nereli, ne zaman öldü?
Son zamanlarda birçok kişi tarafından Hasan Kalyoncu'nun hayatı merak ediliyor. Birçok insan internette Hasan Kalyoncu'nun hayatı ile ilgili araştırma yapıyor. Peki Hasan Kalyoncu kimdir? Hasan Kalyoncu kaç yaşında, nereli, ne zaman öldü?

Hasan Kalyoncu kimdir?

İşadamı Hasan Kalyoncu son zamanlarda insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok insan internette Hasan Kalyoncu'nun hayatını araştırıyor. Peki Hasan Kalyoncu kimdir? Hasan Kalyoncu kaç yaşında, nereli, ne zaman öldü?

HASAN KALYONCU KİMDİR?

Hasan Kalyoncu, 1949 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Trabzon'da başlayan Kalyoncu, ilk, orta ve lise eğitimini bu şehirde tamamladıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden makine mühendisi olarak mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından Bitlis'e yerleşen Hasan Kalyoncu, inşaat mütahitliği yapmaya başladı. 1973 yılında Gaziantep'te bir okul inşaatının ihalesini kazandı.

Üniversite yıllarında Milli Türk Talebe Birliği'ne üye olan Kalyoncu, siyasi çalışmalarıyla Milli Nizam Partisi'nin kurucusu Necmettin Erbakan'ın dikkatini çekti. Bir Erzurum ziyareti sırasında Erbakan ile tanışan Kalyoncu, onunla birlikte çeşitli temel atma törenlerine katıldı. Erbakan'ın desteğiyle 1972 yılında kurulan Milli Selamet Partisi'nde aktif rol aldı.

Siyasi faaliyetlerinin yanı sıra inşaat sektörüne de giren Hasan Kalyoncu, inşaat şirketini hızla büyüttü. 1974 yılında dört kardeşiyle birlikte Kalyon İnşaat'ı kurdu ve bu ortaklık 1980 yılına kadar devam etti.

Başarılı bir işadamı olan Kalyoncu, 2007 yılında bürosunda temelini atmak istediği üniversite projesi üzerinde çalışırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Hasan Kalyoncu'nun açmayı planladığı üniversite, kardeşleri tarafından 4 Aralık 2008 tarihinde Gaziantep'te Gazikent Üniversitesi adıyla kuruldu. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen üniversite, daha sonra ismini Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak değiştirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar