Harry Potter dizisi için hazırlıklar tamamlanıyor!

Harry Potter dizisi için hazırlıklar tamamlanıyor!
Geçen yıl duyurulan Harry Potter dizisinin hayata geçirilmesi için ilk somut adımlar atılmaya başlandı. Dizi için projelerini sunan senaristlerin kimler olduğu da artık belli oldu.

Donanım Haber'den Erdem Çınar'ın aktardığına göre; Günümüzdeki en değerli fikri mülkiyetlerden biri olan Harry Potter'ın haklarına sahip olan Warner Bros. Discovery, bu öyküyü yakın gelecekte televizyon ekranlarına geri getirmek için kararlı bir şekilde adımlar atmaktadır.

Nisan ayında yapılan bir açıklamayla, stüdyo yeni bir Harry Potter dizisi üzerinde çalıştığını duyurmuş ve bu dizi için hayata geçirmek üzere ilk somut adımları atmaya başlamıştır.

Geçtiğimiz yıl, pek çok senaristle iletişime geçerek Harry Potter dizisi için kendi fikirlerini geliştirmelerini isteyen stüdyo, bu hafta bu senaristlerin sunumlarını dinlemeye başlamıştır.

2-001.webp

Stüdyo ile iletişime geçilen senaristler arasında Martha Hillier, Kathleen Jordan, Tom Moran ve Michael Lesslie'nin olduğu belirtiliyor. Deadline tarafından paylaşılan bilgilere göre, bu senaristlerin sunumlarını dinleyen Warner Bros. Discovery, bu projelerden birini ya da birkaçını seçerek ikinci aşamaya geçmeyi planlamaktadır. İkinci aşamada, serinin yaratıcısı J.K. Rowling'in de katılımının beklendiği ancak Rowling'in bu projeye ne kadar dahil olacağının şu anda belirsiz olduğu belirtiliyor.

BİRDEN FAZLA PROJEYLE DEVAM EDİLEBİLİR

Ayrıca, birden fazla sunumun beğenilmesi durumunda, birden fazla projeyle devam edilebileceği ifade ediliyor. Bu durumda, Warner Bros. Discovery'nin, Game of Thrones serisinde olduğu gibi benzer bir strateji izleyeceği görünmektedir. Stüdyo, aynı anda birkaç Game of Thrones projesini ilerletmeye izin vermiş ve sonunda öne çıkanlara onay vermişti. Deadline tarafından paylaşılan dört senarist arasında çok bilinen isimlerin bulunmaması dikkat çekmektedir. Ancak, her bir senaristin kendi alanında deneyimli olduğu ve farklı başarıları bulunduğu belirtilmektedir.

3.jpeg

YENİ HİKAYELER ANLATILMAYACAK

MAX platformunda yayınlanacak olan Harry Potter dizisi, J.K. Rowling'in yarattığı büyülü dünyada geçen yeni hikayeler anlatmayacak. Bunun yerine, orijinal serinin sinemaya uyarlanmasına daha sadık, kapsamlı bir uyarlamayı izleyicilere sunacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar