Hamza Dağ kimdir? AKP İzmir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ aslen nereli?

Hamza Dağ kimdir? AKP İzmir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ aslen nereli?
AKP İzmir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ oldu. Birçok vatandaş Hamza Dağ'ın kim olduğunu internette araştırıyor. Peki Hamza Dağ kimdir? AKP İzmir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ aslen nereli?

Yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin belediye başkan adayları açıklanmaya başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını Hamza Dağ olarak açıkladı. Birçok insan Hamza Dağ'ın kim olduğunu ve aslen nereli olduğunu merak ediyor. Peki Hamza Dağ kimdir? AKP İzmir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ aslen nereli?

HAMZA DAĞ KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Ocak'ta gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında duyurulan isimler arasında yer alan Hamza Dağ'ın biyografisi ve siyasi kariyeri merak konusu oldu.

Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa'nın Demirci ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Balıkesir Sındırgı ilçesinde tamamlayan Dağ, ardından Simav İmam Hatip Lisesi'nden 1996 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimini ise 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Siyasi kariyerine AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevleriyle başlayan Dağ, 3 Şubat 2008'deki kongrede İl Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçildi.

Hamza Dağ, 2011 seçimleriyle İzmir Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev aldı. 25., 26. ve 27. dönemlerde tekrar seçilen Dağ, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği görevini üstlenen Dağ, 2014-2017 yılları arasında Seçim İşleri Birimi'nde başkan yardımcılığı görevini üstlendi. AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü 2017-2021 döneminde parti içinde önemli bir rol oynadı.

Evli ve dört çocuk babası olan Hamza Dağ, 24 Mart 2021 tarihinden itibaren Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar