Hakkari’de kar festivali coşkusu

Hakkari’de kar festivali coşkusu
Hakkari'de düzenlenen geleneksel Kar Festivali, coşkuyla başladı. Hakkari Valiliği ve Hakkari Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen 5. Kar Festivali'nin açılış töreni, Mergabütan Kayak Merkezi'nde gerçekleşti. 2 bin 700 rakımlı bu merkez, kayak tutkunlarının ve vatandaşların büyük ilgisini çekti.

Türküler eşliğinde yapılan açılış töreninde, birlik ve beraberliğin simgesi halaylar çekilirken, şarkılar söylendi. Festival, çocuk ve genç sporcuların meşale ve paraşütlü kayak gösterileriyle renklendi. Vali Ali Çelik'in konuşması ve spor yarışmalarının başlamasıyla etkinlik devam etti.

Vali Çelik, farklı illerden gelen ziyaretçilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Festivalin, Hakkari'nin kardeşlik, saflık ve temizlik gibi değerlerini tüm dünyaya tanıtabilecek bir platform olduğunu vurguladı. Kayak merkezinin sadece hemşehrilerin değil, gençlerin spor aktiviteleri ve kayakla ilgilenmeleri için bir fırsat sunduğunu belirtti.

Program, DJ Enes Göksal'ın performansı, Hakkari Belediyesi Sanat Topluluğu'nun konseri ve Ferhat Üngür'ün konseriyle sona erdi. Vali Çelik, vatandaşlar ve kayak severlerle sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Festival alanına vatandaşları ücretsiz taşımak için belediyenin kiraladığı 30'a yakın araç hizmet verdi. Ayrıca, Kızılay, Yelilay, emniyet, jandarma ve AFAD, açtıkları stantlarda vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

aw139221-01.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar