Hakemler sınıfta kaldı! İstanbulspor sahadan çekildi: Tansu Sarı yazdı

Hakemler sınıfta kaldı! İstanbulspor sahadan çekildi: Tansu Sarı yazdı
Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında İstanbulspor, sahasında Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ikinci yarısında İstanbulspor yönetimi hakem kararlarına tepki olarak takımı sahadan çekti. Tansu Sarı olaylı maçı yazdı...

HAKEMLER SINIFTA KALDI

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Gaziantep'i 3-1'lik skorla geçen Trabzonspor 2 sezondur oldukça zayıf bir kadroyla Süper Lig'e tutunmaya çalışan İstanbulspor'a konuk oldu..

Teknik Direktör Abdullah Avcı Gaziantep maçındaki kadroyu bozmazken, ön libero olarak görmeye alıştığımız Batista Mendy yine stoper pozisyonunda oynadı...

Pazartesi günü itibarıyla Danimarkalı kalecisi David Jensen'le yollarını ayıran İstanbulspor'daysa genç Alp Arda görev yaparken, Teknik Direktör Hakan Yakın'ın kadro planlamasında serbest oynayınca daha başarılı gözüken Senegalli yıldız Alassane Ndao'yu sağ tarafta görevlendirmesi zaten zayıf olan kadronun daha da eksik görünmesine yol açtı...

11'inci dakikada Anastasios Bakasetas'ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda kafayı çakan Stefano Denswil'in vuruşunu kaleci Alp Arda kontrol edemeyince Ali Yaşar'dan önce dönen topa ikinci hamleyi yapan Mahmoud Trezeguet'nin plasesi Trabzonspor'u İstanbulspor karşısında 1-0 öne geçiren gol oluyordu..

Golden sonra Trabzonspor'da Mahmoud Trezeguet'nin sol çaprazdan vuruşunu İstanbulspor kalecisi Alp Arda güçlükle kurtarırken; Paul Onuachu'nun 2 kafa vuruşu az farkla auta gitti..

Trabzonspor'un ataklarını savuşturan İstanbulspor ilk yarının sonlarına doğru hiç beklemediği bir anda beraberlik golünü buldu..

Okan Erdoğan'ın ileriye doğru uzun gönderdiği top Trabzonspor savunmasında Jens Stryger Larsen'den sekti; dönen meşin yuvarlağa Berat Özdemir'den önce hakim olan Alassane Ndao'nın geriye bıraktığı pasa Muammer Sarıkaya hafif sağ çaprazdan vurdu.. Kaleci Uğurcan Çakır tek ayak üzerinde yakalanınca top Milli file bekçisinin sağından tıngır mıngır Trabzonspor filelerine gidince İstanbulspor 1-1'lik beraberliği yakaladı..

Yazımızın başında serbest oynaması gerektiğini belirttiğimiz İstanbulsporlu Alassane Ndao'nun doğru yerde oluşu ve asisti yapışı gerçekten görülmeye değerdi..

İkinci yarıda ev sahibi İstanbulspor'da Muammer Sarıkaya'nın vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır kurtarırken, Teknik Direktör Abdullah Avcı oyunda aksayan Abdülkadir Ömür'ün yerine Enis Bardhi'yi oyuna aldı.... Bu değişiklik sonrası bordo-mavililer tartışmalı bir gole imza attı...

İstanbulspor atağında Florian Loshaj, Trabzonsporlu Batista Mendy'nin "çifte kroşesiyle" yerde kalırken hakem Ali Şansalan oyunu devam ettirdi... Trabzonspor atağında Mahmoud Trezeguet'nin pasında Edin Visca'nın sol taraftan ortasına arka direkte Simon Deli'den önce kafayı vuran Paul Onuachu Trabzonspor'u 2-1 öne geçirdi..

Gol sonrası İstanbulspor yoğun itirazlarda bulunurken monitöre gitmeyen hakem Ali Şansalan VAR hakemi Serkan Tokat'ın onayıyla GOL kararını tescilledi..

Serkan Tokat Trabzonspor'un deplasmanda 3-3 berabere kaldığı Sivasspor maçının da VAR hakemiydi ve Karadeniz ekibinin Mahmoud Trezeguet ile bulduğu 3'üncü gol öncesi Enis Destan'ın ofsayt pozisyonunda olduğunu da görmemiş ve o günkü hakem Volkan Bayarslan'a golü verdirmişti..

Performansı kötü olan Serkan Tokat'a hala bu ligde nasıl görev yaptırıldığı gerçekten merak konusu...

Hakem Ali Şansalan'ın da VAR monitörüne gitmemesi de oldukça garip...

Ali Şansalan'ın golü vermesi sonrası İstanbulspor'un Trabzonlu Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımını sahadan çekerken geçtiğimiz hafta oynanan Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruğu sonrası 2 gün maçlar ertelenmiş ve 1 hafta kaydırılmıştı..

İlginç olan 1 haftadır yaşanan bu kadar olaydan sonra hiçbir ders alınamamasıydı....


Bakalım TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi nasıl bir karar alacak?

Bu sorunun cevabını da önümüzdeki günlere bırakalım...

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar