Hakan Atilla isyan etti: Ülkemize hizmet ettik... Karşılığında gördüğümüz muamele bu!''

Hakan Atilla isyan etti: Ülkemize hizmet ettik... Karşılığında gördüğümüz muamele bu!''
Halkbank davası nedeniyle ABD'de uzun süre tutuklu kalan ancak Türkiye'nin aleyhinde tanıklık yapmayı reddetmesi nedeniyle siyasiler tarafından 'kahraman' ilan edilen Hakan Atilla'nın pasaportunun iki yıl önce Borsa İstanbul’dan ayrıldığı gün iptal edildiği anlaşıldı. Atilla, sosyla medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisine yapılanları kamuoyuna duyurdu.

Özlem Baran / Günboyu 

ABD''de İran''a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde rol oynadığı gerekçesiyle yargılanıp 28 ay tutuklu kalan, infazının ardından ise Türkiye''ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, pasaportuna el konduğunu duyurdu.

8 Mart 2021’de Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Atilla, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, “Ailenle Kıbrıs’a gitmek isterken alanda pasaporta el konmak isteniyor, çıkış yasağı tebliğ edilmek üzere karakola götürülüyorsun” dedi.

YURT DIŞI YASAĞI OLDUĞUNU 2 YIL SONRA ÖĞRENDİ

Hakan Atilla, sabah saatlerinde ailesiyle birlikte İstanbul Havalimanı''na gitti.

Buradan Kıbrıs Ercan Havalimanı''na gitmek isteyen Atilla, pasaport kontrolünden geçerken hakkında yurtdışına çıkış yasağı olduğu fark edildi.

Polis ekipleri, Atilla''yı pasaportuyla birlikte havalimanı içindeki polis merkezine götürdü. Burada Atilla''ya hakkındaki yurtdışı çıkış yasağı kararı tebliğ edildi. Atilla daha sonra serbest bırakıldı.

Atilla, bir diğer paylaşımında, “Ülkemize yıllarca hizmet ettik, onu el üstünde tuttuk savunduk koruduk, karşılığında gördüğümüz muamele alanlarda alıkonma. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner” yazdı.

Son olarak Atilla’nın, pasaportunun iki yıl önce Borsa İstanbul’dan ayrıldığı gün iptal edildiği öğrenildi.

SÜLEYMAN SOYLU SORUSUNA YANIT

Halk TV''ye konuşan Hakan Atilla, “İdari bir karar var ortada. Bu kararı kim vermiş, nasıl verilmiş, bilmiyorum. Ben de öğrenmeye çalışıyorum” dedi.

“Sizce pasaport tahdidini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mu koydurdu” sorusuna ise Atilla, “Hayır. Onun benimle borsayla ilgisi yok. O koydurduysa dahi tepeden talimat gelmiştir” yanıtını verdi.

"ÜLKEMİZE HİZMET ETTİK, GÖRDÜĞÜMÜZ MUAMELE BU"

Sabah saatlerinde Instagram hesabından da açıklama yapan Atilla, pasaportunun iptal edilmesinin gerekçesini ve talimatı verenin kim olduğunu sordu.

Atilla, “Pasaportum meğer iki yıl önce iptal edilmiş. Borsa’dan ayrılma kararı aldığım 5 Mart 2021’de aynı gün pasaportumun iptali için talimat veren kimdir, gerekçesi nedir? Merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar