Hak-İş’ten 1 Mayıs bildirisi 

Hak-İş’ten 1 Mayıs bildirisi 
Hak-İş, 1 Mayıs haftası kutlamaları kapsamında 1 Mayıs Bildirisi paylaştı.

(İHA) -Hak-İş, 1 Mayıs haftası kutlamaları kapsamında 1 Mayıs Bildirisini teşkilatı ve kamuoyu ile paylaştı. Hak-İş 1 Mayıs Bildirisinde, çalışma hayatı ve ülke gündemine ilişkin örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasından, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesine, KİT’ler olmak üzere, tüm kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesinden asgari ücretin arttırılması ve kayıt dışı istihdamın önlenmesine kadar ayrıntılı taleplere yer verildi.
Bildiri çerçevesinde öncelikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin oluşturduğu yıkımlar nedeniyle bölgedeki insanların mağduriyetlerine de dikkat çekildi.

Deprem bölgesindeki Hak-İş üyeler başta olmak üzere tüm vatandaşlara destek olmak için yardım çağrılarının yinelendiği açıklamada, “Hak-İş olarak depremzedelerin ve ülkemizin acılarını paylaşıyoruz. Hak-İş olarak, tüm yaşananlara rağmen umutla, yeniden ayağa kalkacağımıza ve mücadelemize devam edeceğimize inanıyoruz.

Depremde ilk günden itibaren arama kurtarma faaliyetlerine katılan ''HAK Arama Kurtarma Umut Timi'' ekiplerimiz başta olmak üzere, emekçilerimize, madenci kardeşlerimize, AFAD Ekibine ve gönüllülerine, itfaiye erlerimize, polislerimize, askerlerimize, sağlıkçılarımıza, sizlere, tüm işçi kardeşlerimize, milletimize ve tüm Hak-İş teşkilatı mensuplarımıza gönülden teşekkür etmek istiyoruz. Ülkemizin birlik ve dayanışma ruhuna en çok ihtiyacı olduğu bu zor zamanlarda ülkemizin geleceği ve istikrarı için üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve emeğimizin geleceği için Hak-İş olarak sendikalarımız ve tüm teşkilatımızla omuz omuza mücadele veriyoruz” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar